Nyheter

Stora investeringar väntar

Nyheter Investeringsbudgeten kommande mandatperiod är en stor satsning på skolorna i kommunen. Närmare 240 miljoner. Samtidigt skär träskolan som en smörkniv genom partierna.

Arkivfoto; Hoks nya skola invigdes i november 2017

– Vi har satt stora summor och det handlar om närmare 240 miljoner kronor. Sörgårdsskolan går vi in med 30 miljoner, vi är inte politiskt enade om slöjdverksamheten och hur Hjortsjöskolan kommer att se ut. Det gäller att hitta lösningar. Vi är inte hur mycket folk som helst som jobbar i de här projekten så det gäller att tänka till, kommer att bli en politisk fråga. Vi kommer att prioritera nya skolan i södra delen av Vaggeryd, arbetet är omfattande, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Även om budgeten är nedskruvad något så kommer självklart driftskostnaderna att öka. Det är bekymmersamt och vi måste tänka till. I en investeringsbudget kan man inte förutse allt, menar Kent Williamsson (S).

– Träskolan skär som en smörkniv genom partierna. Vi behöver ha ett helhetsgrepp om tillagningsköken på skolorna. Det får inte dra iväg för mycket, menar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Ny förskola ”Åviken” i Vaggeryd planeras 25 miljoner, ny förskola i Hok 15 miljoner, Bullerbyn 19 miljoner, tillagningskök Bullerbyn 10 miljoner, Hjortsjöskolans ventilation/arbetsmiljö 14 miljoner, Mejeriet (gemensamhetsytor, särskilda boende, utemiljöer) 65 miljoner, ny skola Vaggeryd södra 60 miljoner, Sörgårdsskolan 30 miljoner och Götafors skola 9 miljoner.

Taggar

Dela


1 reaktion på Stora investeringar väntar

En rättelse.
Investeringsbudgeten på de skattefinasierade delen är 340 miljoner de närmaste 4 åren.
Mer än hälften går till skolans område och en stor del går också till äldreboenden och även fritidssidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *