Nyheter

Störande musik vid skola

Nyheter En Vaggerydsbo har inlämnat ett klagomål till kommunen som borde se över störande musik vid skola

Arkivfoto; Vaggerydsbon klagar över störande musik från skolan

Enligt mejlet som ankommit till kommunen meddelar Vaggerydsbon att det spelas mycket hög musik under rasterna vid Götafors skola samt även vid Slättens förskola. ”Av allt att döma är det pedagogerna som sätter på denna musik och det är störande för boende i omgivningen och vad är poängen för barnen? Överrösta den alltför trafikerade Jönköpingsvägen?”

Vaggerydsbon önskar inte återkoppling från kommunens sida utan lämnar bara över informationen som synpunkt.

Taggar

Dela


27 reaktioner på Störande musik vid skola

Detta är ett märkligt fenomen vi ska värna om miljön det gäller även boende i bullermiljö. Vägar ska bullerskyddas och järnvägar men vad är detta?

I miljöbalken finns bestämmelser om undersökningsskyldighet. Där står det att verksamhetsutövaren måste göra de undersökningar av verksamheten som behövs för tillsynen. Det innebär att verksamhetsutövaren kan vara skyldig att göra mätningar och andra kontroller om någon klagar på buller från verksamheten.
Ingen verksamhet får föra mer buller än som är nödvändigt

LIKADANT I KRAMFORS DÄR SPELAS DET HÖG MUSIK CENTRALT PÅ RASTERNA HELT UTAN TANKE ELLER IDÈ BAKOM SPELANDET.

SAMTidigt KRYSSAR EPTRAKTORE OCH LASTBILAR MED DUNDRANDE LJUDBYGGEN FÖRBI OCH LÄNGTAR EFTER HELGENS HÖJDPUNKT NÄR MAN PÅ DEN NÄRLIGGANDE ICA-PARKERINGEN KAN SLÄPPA UT INSTÄNGD ENERGI EFTER SKOLVECKANS FRUSTRATIONER: TANKE PÅ UPPHOVSRÄTT EXISTERAR INTE DET MAN ANKLAGADE UNGA FÖR 10 ÅR SEDAN. NÄR BARNEN KOMMER UT/IN FRÅN LEKTIONERNA ÄR DE KLART PÅVERKADE AV ENERGIN I MUSIKEN OFTAST MED TEXTER OCH INNEHÅLL MED TVIVELAKTIGT SPRÅK .

VORE FINT OM ”PEDAGOGER” ANVÄNDE MUSIK TILL ”DANS” OCH LITE MER GENOMTÄNKTA AKTIVITETER. KLART DET STIMULERAR OCH HÄRLIGT ATT DANSA BLA BLA MEN TÄNK TILL. SKOLAN HAR ETT UPPDRAG!

PUNKARE PÅ 80-TALET OCH PAPPA TILL BARN I SKOLÅLDERN

Samma i Tierps Kommun. Hög musik spelas på morgon pass på skolgården, med flertal bostadshus närliggande. Skola och pedagoger tillsagda flera gånger, men hävdar att de har rätt till att spela musik och agerar mycket defensivt och passivt-aggressivt.

Musik volym sänktes dock under en viss tid, men har på senare dagar snabbt ökat i volym igen.

Man måste tänka på att ett stort antal människor arbetar hemifrån nu förtiden och att höra pumpande bas-musik på avstånd är svårt att isolera mot i gamla hus.

Alltså denna vaggerydsbo är ju så störd, barnen dansar och har det roligt på sina raster, gå inomhus å tjura istället

Allvarligt talat vad är det som stör så mycket. De har musik på rasterna på dagtid. Det är ju inte hela dagarna. Det är jättebra för då rör barnen på sig genom att dansa och hoppa och skutta. Varför ska man störa sig på allt. Snart är det väl jobbigt att eleverna är ute och leker för att de låter för mycket.

Musik stimulera barn! Så inget fel i det. Och det är långt från alla raster som musik spelas på så det är ett under om man störs av det… Om så är vänd er till pedagogerna ute på skolgården, är säker på att dom bemöter era frågor och önskan väl. Rak och öppen kommunikation är så mycket bättre än smutskastning här 🙂

Svar till Mjo: Stör man sig finns öronproppar att använda när man sover på dagen. // Själv nattarbetare

Jag tycker jätte mycket om musiken från Hjortsjöskolan och tycker att det verkar som om barnen gör det också! Så fortsätt att liva upp skoldagen med lite härlig musik på rasterna. Jag skulle sakna den om de slutar spela.

Säkert populärt bland nattarbetarna oxå, ifall det bor några i närheten. Samma sak här i Skillingaryd, hög musik på rasterna. Vet egentligen vad jag tycker om det…

Likadant på Hjortsjöskolan. Väldigt hög volym samt att barnen och pedagoger får skrika till varandra för att höras. Tänk vad mycket ljud och intryck barnen får på rasterna och efter skoldagen på fritids. Inte konstigt de är trötta när de kommer hem ibland.

Mej veterligen så brukar skola/förskola spela hög musik i syftet att ha utomhus gymnastik med barnen. Är ju inga längre perioder detta hörs. Hade förstått om det spelades högt på kvällstid, men nu är det på dagen! Tala om att inte ha ett liv, å bara klaga! Låt barnen ha kul😉

Fast på riktigt hur dåligt isolerade fönster har man on man störs av musik från skolan, så högt spelar de inte.
Herregud! Tappar nästan hakan faktiskt så dumt!

Gymnastik med musik får man ha inomhus! Stör inte människor som bor nära skolan. Respekt för de som jobbar natt och behöver sova på dagen, respekt för sjuka människor som behöver ha det tyst och människor som gillar ha det tyst. Kränkande med högtalare på gården och skolgården! Hyfs, tack!

Skaffa dig ett jobb! Du låter som en arbetslös som inte har något annat för dig. Därför förstår du inte de som jobbar natt, eller jobbar tidigt och vill sova en stund när de kommer hem. Skaffa dig ett jobb innan du anklagar andra att inte ha något liv. Låt barnen vila från alla ljud! Barnen är redan utsatta för mycket ljud.

Min dotter går på denna skola och hon tycker det är jättekul att få välja låt på rasten!
Så här gör de på flera skolor!

Förstår mig inte på sådana föräldrar som tycker att det är OK att spela så hög musik som stör omgivningen. Det är inte heller bra för barnens öron och hälsa att utsätta de för så mycket ljud. Lär ni inte barnen hemma att ha hänsyn till andra människor? Enligt dig kan vi andra ta våra högtalare utanför ditt hus och spela musik vi gillar arabisk på högsta volym! Ja, eller opera!

Ännu värre att detta miljöförstörande verksamhet sprids över landet. Hoppas Miljöpartiet och Greta Tunberg tar tag i detta och förbjuder sådan förstörande verksamhet. Nu är det förbjudet att spela hög musik från bilar. 1.500 kronor böter borde vara 15.0000 kronor från skola

Hoppas inte det! Andra skolor….
Hoppas att din dotter spelar sin musik på maximal volym hemma hos dig (köp en 500-watts hifi med 5.1 högtalare) i julklapp till din dotter. Så hör du bara dunka-dunka. Då blir hela jul kul, eller?

Nej du bor väl inte nära skolan så du bryr dig inte men de som hör detta varje dag tror du de orkar?

Känns som att eget tänkande och sunt förnuft inte existerar hos dessa ”pedagoger”.

Tror inte pedagogerna spelar musik för egenintresse. Barnen älskar att dansa och leka till musik. Finns bra tomter du kan köpa utanför Vaggeryd så slipper du övrig civilisation. Kan nog anta att skolan låg där innan du flyttade till det huset. Vilket gör att du faktiskt får anpassa dig efter området.

Pedagogerna borde vara föredöme att visa hänsyn och respekt till andra människor. Vi anser att sådana pedagoger borde först lära sig respekt för andras liv innan de jobbar med barnen. Tänk om vi alla tar ut högtalare utanför huset och spelar högt egen musik. Ja, högtalare på balkomgen, uteplats osv. Det hela skulle vara som cirkus. Alla har rätt att ha det lugnt i sitt hem och välja egen musik man vill lyssna på utan att störa andra människor. Ja barnen tycker om mycket, även att äta godis men vi vuxna måste sätta gränser och lära barnen hänsyn och respekt för omgivningen. Hida

Varför går man inte till skolan/förskolan och frågar vad poängen är, och be dem sänka lite.
Sen är ju ”problemet” åtgärdat.
Så enkelt och mycket trevligare/ärligare stället för att skicka in ett klagomål till kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *