Nyheter

Storgatans ombyggnad kan bli av 2025

Nyheter 2018 beslutades att utveckla Storgatan i Skillingaryd. Vård- och omsorgsboendet Mejeriet är klar och vattenspegeln samt norra cirkulationsplatsen är klar. – Vi drar ett varv till innan spaden sätts i backen, säger Jerry Karlsson (L).

Arkivbild från ovan. Här skulle det också bli en cirkulationsplats

2013 beslutade kommunen om en idékatalog som ett inspirations- och arbetsmaterial i det fortsatta utvecklingsarbetet av Skillingaryd och Vaggeryds centrum. Skillingaryds Intresseförening hade redan då inkommit med synpunkter där förslag ges på viktiga parametrar i den fortsatt utvecklingen. 

I februari 2018 beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att ge tekniska utskottet i uppdrag att arbeta fram ett förslag på hur gatuformningen för Storgatan mellan Artillerigatan och Sturegatan i Skillingaryd ska centrumutvecklas med beaktande av inlämnade av synpunkter från Skillingaryds Intresseförening. 

Tekniska nämnden har i samband med den yttre miljön för Mejeriet uppdaterat Storgatans utformningsförslag. Tekniska nämnden har begärt investeringsmedel för genomförande som framflyttas i tid för ett genomförande i ordinarie budgetprocess. Cirkulationsplatsen i norr har byggs utifrån begäran av ökad framkomlighet för kollektivtrafik i samband med införande av halvtimmestrafik. 

– Vi har fått frågan om att sätta i gång arbetet. Men det har gått lång tid mellan gångerna och vi har begäran ett förtydligande. Vad är det motionären (reds anm; socialdemokrater) efterfrågar? Det vill vi veta innan spaden sätts i backen. I dag kanske det finns andra ögon och tankar och tidigare planen har några år på nacken. Budgeten försvann i och med investeringsstoppet och vi har äskat medel till Storgatan år 2025. Vi vill göra det bättre för oskyddade trafikanter och innan år 2025 bör vi nog också ha klart för oss om bashastigheten kan vara 40…, säger tekniska nämndens ordförande Jerry Karlsson (L). 

Tekniska nämnden begär investeringsmedel för genomförande 2025 i årets budgetprocess utifrån framlagd gatuformning. Markreglering behöver göras innan ett genomförande. 

Från idekatalogen

Taggar

Dela


Läs mer

Storgatan ska få ansiktslyft – men först ledningsarbete

1 reaktion på Storgatans ombyggnad kan bli av 2025

Vore tacksam om prioritering kunde göras angående korsningen Sturegatan-Skolgatan innan vi har ett barn som blivit ihjälkört. Gäller även korsningen vid kyrkan.
Tänk om och prioritera om. Vi måste prioritera barnens säkerhet till och ifrån skolan först innan Storgatan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *