Nyheter

Storpublik hos SPF seniorerna

Nyheter Jonas Sandgren lockade storpublik när han kåserade om transsibiriska järnvägen.

Många kom  [1/7]

Fullsatt vid fikaborden  [2/7]

Fullsatt vid fikaborden  [3/7]

Jonas Sandgren lockade storpublik  [4/7]

Jonas tackas  [5/7]

Mirjam tackas  [6/7]

Ordförande Britt-Marie Oldin hälsar alla välkomna  [7/7]

Traditionsenligt träffas SPF seniorerna i Vaggeryd och Skillingaryd varje år i mars månad för gemensamt stormöte. I år var det förlagt till Equmeniakyrkan i Vaggeryd och lockade över 90 åhörare då Vaggerydsbon Jonas Sandgren berättade om sina minnen från den händelserika resa mellan Moskva och Peking utmed transsibiriska järnvägen.

Ordförande Britt Marie Oldin hälsade alla välkomna till den välfyllda kyrksalen och efter det intressanta kåseriet över järnvägsresan med dess olika uppehåll på intressanta plaster och avslutningen i Kina, så bänkade sig seniorerna i samlingssalen för fortsatt samvaro.

SPF-kören under ledning av Mirjam Larsson på flygeln underhöll med vårsånger som också innehöll humoristiska inslag. Britt Marie Oldin avtackade senare Mirjam Larsson för hennes mångåriga ledning av kören, anledningen är hennes flytt till Påskallavik.

Kaffeservering står alltid på programmet för seniorerna och i samband med detta blev det information om den kommande verksamheten. Lennart Fritz, ordförande för SPF seniorerna i Skillingaryd redogjorde för kommande resor och studiecirklar, bland annat resa runt Vättern. Han tackade också för underhållningen och inbjudan till Vaggeryd.

Lennart Andersson från Vaggerydsseniorerna berättade om innehållet i årets ”Lär känna din hembygd” som börjar med besök i nyrestauerade Byarums kyrka sista tisdagen i april.

Sammankomsten avslutades med sedvanlig lotteridragning på träårorna och därefter underhöll kören med ytterligare vårsånger. Britt Marie Oldin påminde om april månadsmöte då Bernt Bernhardsson kåserar om året i bigården och Johan Gunnarsson står för musikunderhållningen.

Text och bild; SPF seniorerna

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *