Nyheter

Större satsning görs på kulturskolan

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände ett ekonomiskt tillskott på 200 000 kronor

Arkivfoto; Kulturskolan

Kommunfullmäktige har beställt en utredning gällande kulturskolan som nu har arbetats fram.

– Detta är ett resultat av den motion som vi lämnade och kommunfullmäktige ställer sig bakom förslaget till beslut. Det handlar om ett tillskott år 2021 på 200 000 kronor till kulturskolans driftbudget samt 70 000 kronor till investeringar. Vi tycker det är positivt att vi fått gehör för vår motion då det behövs större satsningar på kulturskolan, säger oppositionsrådet Kenth Williamsson (S).

Det var för ett år sedan kommunfullmäktige beslutade att bifalla motionen ”Kulturskola för alla” där man nu ger kulturskolan i uppdrag att ta reda på hur många fler barn och ungdomar ska kunna delta i verksamheten. Utredningen har nu genomförts och presenterats för kultur- och fritidsnämnden som lämnat 12 förslag till åtgärder. I utredningen står det att den utgår från den budget som kulturskolan har idag och man avstår från att lägga förslag som är kostnadsdrivande. Utredningen menar däremot att kulturskolan behöver förstärkning för att klara dagens nivå.

Nämndens utredningsförslag och de 12 punkter som lämnades till kommunstyrelsens arbetsutskott var; Tillför 200 000 kronor från år 2020 för att upprätthålla dagens nivå. Ett årligt investeringsbidrag på 70 000 kronor lämnas för inköp av instrument och teknisk utrustning. Ge förvaltningen i uppdrag att skriva ett gemensamt policydokument med skolan som ska godkännas av nämnderna. En kulturgrupp med chefer för kulturskolan, bibliotek och fritidsgårdar skapas. Enheterna omdisponerar vardera 10 000 kronor för gemensamma aktiviteter i kulturgruppen. Uppdra till kulturskolan att skapa ett system för elevernas inflytande. Lyfta fram en undervisningsgaranti för att öka förtroendet för kulturskolan. Sätt mål att inom tre år ska kulturskolans gruppundervisning öka till 80%. Utgå från de nationella målen för kulturskolan. Skriv riktlinjer hur kulturskolan ska nå sina mål. Följ upp riktlinjer i årliga planer som redovisas för nämnden samt att ge kulturskolan i uppdrag att söka bidrag från kulturskolecentrum.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Större satsning görs på kulturskolan

Och Kulturskolan fick tidigare över 600 000 kronor till instrumentinköp på mitt initiativ, det är jag riktigt nöjd med! Detta är en fortsättning på det vi har påbörjat, för man måste få en budget i balans. Nu när vi tillsatt en Fritidschef så kan vi lösa frågan med en kulturskolechef som jag fick med mig nämnden på, nu blickar vi framåt utan att skämmas!

Fantastiskt klok kommun som satsar på Kulturskolan.Kultur skapar välmående människor och kreativitet.
Kreativitet skapar företag och företag skapar arbetstillfällen.
Varje satsad krona ger på sikt mångdubbelt igen.Det bara att gratulera Skillingaryd.

Bra förslag om kulturskolan! Det är en viktig verksamhet – människa lever inte av bröd allena, som det står i Skriften.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *