Nyheter

Storsamling för järnvägen

Storsamling för järnvägen

Nyheter På tisdag den 7 juni bjuder Region Jönköpings län, Region Skåne och Västra Götalandsregionen tillsammans med 17 kommuner och intresseorganisationer in till den första nationella konferensen om Sveriges nya stambanor och vilken betydelse dessa kan få för Sveriges invånare och företag.

Medierna är välkomna att vara med under konferensen.

Konferensen lockar över 400 personer från hela landet till Malmö. Från Jönköpings län medverkar ett 20-tal personer under dagen, bland andra regionråd Rune Backlund, professor Charlotta Mellander från Jönköpings Högskola och från näringslivet Thord Sandahl, vd Sandahlsgruppen, och Mats Hilding, vd Axelent.

Rune Backlund har fått uppdraget att sammanfatta och avsluta konferensen:
– Det är viktigt att visa på nyttorna som en investering i nya stambanorna för höghastighetståg kommer att föra med sig. Sverige står inför ett vägval. Vi behöver investera i ny spårkapacitet om vi ska stärka vår konkurrenskraft och nå ett långsiktig hållbart resande. Syftet med den här konferensen är att bredda debatten att också handla om samhällets vinster inte bara kostnaderna för att bygga en ny järnväg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *