Nyheter

Storsatsar på sommarjobbarna

Nyheter Socialförvaltningen genomför i år en stor satsning för att semesterperioden ska bli så bra som möjligt både för brukare och all personal som arbetar under sommaren.

Linda Andersson är samordnare för sommarrekryteringen. Foto; Vaggeryds kommun

Detta innebär bland annat att handledarna, som består av ordinarie vård- och omsorgspersonal planerat och diskuterat hur arbetet ska bedrivas föra tt det ska bli en bra sommar för alla och hur man kan väcka intresset hos sommarjobbarna att fortsätta jobba inom vård och omsorg.

– Det är viktigt att sommarjobbarna blir bemötta och få all information de behöver veta inför sommaren, säger Annika Andersson som är en av handledarna på Furugården.

Annika berättar vidare att ordinarie personal ska känna sig trygga när de går hem på semester och veta att det är finns en bra bemanning. Sommarjobbarna ska även känna sig trygga och kunna jobba tillsammans med ordinarie personal så långt det är möjligt, vilket hon nämner att det är viktigt.

Handledarna kommer att lyft aktuella frågeställningar inför sommaren på sina respektive arbetsplatser, så att alla bidrar och involveras i att introducera sommarjobbarna på ett bra sätt.

Linda Andersson är rekryteringssamordnare till sommarjobben på socialförvaltningen och hon instämmer med Annika Andersson.

– I år gör vi en stor satsning kring sommarrekryteringen. Vi vill skapa en trygg och säker sommar för alla brukare och medarbetare. Vi genomför en rad förbättringar som introduktion och bemanningsplanering. Hitintills har det kommit in bra med ansökningar men det behövs fler, säger Linda.

– Inriktningen för sommarjobbarna är äldrevård, gruppbostäder, boendestöd och hemtjänst. Vi behöver både dag och nattpersonal och man måste ha fyllt 18 år för att få sommarjobba hos oss. Det här är ett stort projekt och delaktigheten är stor bland våra handledare ute i verksamheten och vi hoppas att sommaren kommer att bli positiv så att våra ungdomar vill söka till undersköterskeutbildningen, berättar Linda.

Ett att att rekrytera vikarier kommer bli genom Jobbchansen som Arbetsförmedlingen arrangerar tillsammans med Vaggeryds kommun på Fenix Kunskapscenter. Då kommer arbetssökande personligen träffa arbetsgivare.

Annika Andersson jobbar på Furugården och söker nu sommarvikarie. Foto; Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *