Nyheter

Störst nedgång i länet på villapriser

Nyheter Mellan juni och augusti gjordes sammanlagt 32 affärer med villor i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med 40 vid motsvarande tid i fjol.

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda villorna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,4 miljoner kronor. 

I hela Jönköpings län såldes 556 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en stor prisnedgång i kommunen. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 14 procent lägre än för tre månader sedan.  Även i hela länet sjunker villapriserna. I hela länet noteras en prisnedgång på 3 procent. 

Priserna på villor sjunker i 123 av landets kommuner, medan de stiger i 42 (i merparten av de resterande kommunerna redovisas inga prisförändringsuppgifter på grund av få försäljningar). Kartan intill visar den geografiska spridningen.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i åtta av nio kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i vår kommun där priserna sjönk med 14 procent. I Tranås däremot steg priserna med 4 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fyra av länets 13 kommuner.

Mellan juni och augusti gjordes fem affärer med bostadsrätter i kommuen, vilket kan jämföras med två vid motsvarande period förra året. Genomsnittpriset för bostadsrätt var 1,4 miljoner kronor. 

Tre fritidshus har sålts under samma tid och det är två fler än förra året vid samma period. Genomsnittpriset för de sålda fritidshusen var 2,1 miljoner kronor. 

Källa: Newsworthy

Statistik från Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *