Nyheter

Största hyreshöjningen på 30 år

Nyheter Under 2023 har hyrorna för bostäder höjts med i genomsnitt 4,1 procent. Det är den största höjningen sedan 1994. För mindre kommuner såsom Vaggeryd och Värnamo ligger snitthyran för en trerumslägenhet på 7 280 kronor. Detta enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Genrebild Henrik Skoglund

De tio senaste åren hade hyresförändringarna legat på mellan 0,8 och 2,2 procent. Men hyrorna varierar runt om i landet.
– Storstäderna har en högre hyresnivå än de mindre kommunerna. Exempelvis får ett hushåll i en kommun med färre än 75 000 invånare betala cirka 1 600 kronor mindre i hyra per månad för en trea än ett hushåll i Stockholm, säger Åsa Törlén som jobbar med hyresstatistik för SCB i ett pressmeddelande.

Värnamo och Vaggeryd räknas till mindre kommuner och snitthyran för en trerumslägenhet för en mindre kommun är 7 280 kronor i månaden. Genomsnittet för hela riket är 8 095 kronor i månaden.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Största hyreshöjningen på 30 år

Tänk vad fort folk glömmer vilka som stängde 4 reaktorer, öste på med kraftig reduktionsplikt vilken orsakade att kostnaderna och inflationen for i väg som en raket. Då var alla som säljer något som till exempel mat och hyr ut bostäder ja allt som använder olika energier behöver kompensera sig, ja så fungerar det. Men när man följer partisympatierna då ligger det partiet som har den största skulden till de skenande kostnaderna högst månad efter månad. Då tänker jag att folk får skylla sig själva. För tydligen lider de av ett självskadebeteende.
.

Lite sjukt att miljonprogramslägenheter är billigare hos Vtterhem än hos Vsbo. Brukar ju vara tvärt om i många större städer annars att grannkommunerna har lägre hyror. 🤔

Inte nog med att maten och förnödenheter stigit i topp, nu ska hyresvärdarna fördriva oss från våra hem med ockerhyror. Storbankerna och mataffärerna gör rekordvinster medan medelsvensson tittar på och möjligen knyter handen i byxfickan men inte mer.

Ja som du säger, allt kostar mer. Klart att du måste betala för ditt boende. Vad menas med att knyta näven? Köp själv och se vad det innebär! Hyr sedan ut till en kostnad som överrensstämmer med vad du här säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *