Nyheter

Stort behov av förskoleplatser i Vaggeryd

Nyheter Antalet barn i förskolan i Vaggeryds tätort fortsätter att öka och snart är det kritiskt med lokalkapacitet.

Arkivbild från förskola

Två avdelningar på Fritidens förskola måste igång för att klara höstens behov. Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, berättar mer:

– Det fyller på riktigt mycket inom förskolan. Den stora ökningen är Vaggeryds tätort. Nu är det fler barn i Vaggeryd och det är behov av platser. I Skillingaryd var det lite obalans tidigare, då man skjutsade barnen in till tätort, men i Vaggeryd ser vi att det flyttar in många nya barn. Vi tittar på hur vi får plats. Vi ser att både Petersborg och Fritiden måste användas. Vi tittar även på om vi kan dra igång en avdelning till på övervåningen på Fritiden, men vi måste se över bland annat brandtrappan innan, men vi tror inte att Fritiden räcker till heller. Nu är det slut på lokaler. Vi klarar oss i höst, men hur blir det till våren och nästa höst?

– Spannet mellan våren och höstens barn ska vara ett glapp, det slutar många barn och sedan fylls det på. Det nettot har ökats och det har flyttats in fler barn än föregående år. Vi vänder och vrider på siffrorna. Hok och Svenarum ligger lite högt, men det klarar vi av att hantera. Vi ser att det är många barn i Bondstorp och Byarum, men Vaggeryds tätort måste vi göra något åt där lokalerna nu tagit slut, avrundar Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Enligt förvaltningen beräkning började 682 barn i kommunal förskola i augusti förra året och ökade till 739 i februari. I juni var det 784 barn: det är ett tillskott under terminen med 102 barn. 375 av förskoleplatser är placerade på Vaggeryds åtta förskolor, vilka samtliga kommer att vara fyllda framöver.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *