Nyheter

Stort engagemang för att behålla förskolan

Nyheter Bygdens invånare fyllde Svenarums församlingshem till sista plats och alla visade ett stort engagemang för att behålla förskolan. 

Bygden samlar sig

Ordförande i Hagafors-Svenarums samhällsförening Oscar Nordquist hälsade alla välkomna och visade en presentation av barn- och utbildningsförvaltningens förslag att lägga ned förskolan och flytta verksamheten till Hok. 

– Därefter vidtog diskussion där många föräldrar med barn i förskoleåldern visade sitt starka missnöje med förslaget. Även den äldre generationen påtalade hur viktig förskolan är för bygden. En mindre grupp tillsattes för att samla argument för att behålla förskolan och en namninsamling startades, berättar Oscar efter mötet där bygden slöt upp i församlingshemmet. 

Även några politiker fanns på plats för att höra hur tongångarna gick. 

Bilder: Privat. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Stort engagemang för att behålla förskolan

Det är med vemod man läste förslaget om nedläggning av Svenarums förskola.
Samtidigt har man nog känt på sig att beslutet ändå skulle kunna komma som förslag förr eller senare.

Det för lite drygt 20 år sen var en stark bidragande faktor att man kunde bygga förskola i Svenarum är att man då kunde samköra med den befintliga skolan och använda de som skolan redan hade. Det blir tyvärr idag de starkaste argumentet för nedläggning.

Sedan skolverksamheten flyttade till Hok har kalkylen att hålla hela byggnaden i drift varit en stor faktor till att man idag är vad man är.
Visst förskolan har 20 år på nacken men långt ifrån helt nedgången. Däremot skolan har desto större behov av underhåll.

Det riktigt tråkiga i det hela är att förskoleverksamheten fungerar så himla bra idag.

Den personalen som varje dag tar emot våra barn är kanon. Och gör det till en fantastisk tillvaro för våra barn. Och det marks på barnen, de stormtrivs. Så all heder till dom.

Sedan, visst avståndet mellan Svenarum och Hok är kanske inte det längsta och tar bara 6-7 minuter. Men då är ju inte hela resan räknad. För vår del är det en sträcka på 2.6 mil utöver de vi redan kör per dag. 13 mil i veckan.

Lite över 1 timme våra barn åker extra i bilen och cirka 2 timmar extra för oss som förälder i veckan som det är i dagsläget.

Troligen kommer en del välja en annan förskola då det blir närmare och då är ju frågan hur kalkylen går ihop i de nya i Hok om de nu inte blir hela förskolans barn som flyttar med.

Hade gärna sett att man satsade på två mindre nya förskolor en i Hok och en i Svenarum.

Det är vad jag tycker. /Gustav Jonsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *