Nyheter

Stort intresse för marknadsdagen

Nyheter Jörgen Johansson, ordförande i Skillingaryds intresseförening, väntar spänt på lördagens stora händelse i Skillingaryd.

Arkivfoto från förra vårmarknaden då det var 175-års firande

Att det, på lördag, är marknadsdag i Skillingaryd och evenemang på torget har nog inte undgått någon kommuninvånare. Det visar sig att vårmarknaden har fler knallar än tidigare, om det beror på det stundande fina vädret eller allt runtomkring i samhället är dock svårt att svara på. Vi har träffat ordförande för intresseföreningen, Jörgen Johansson, för en pratstund inför kommande evenemang.

– Såklart önskar jag att fler vill vara med och visa intresse att vara med och hjälpa till. Jag vill verkligen att det det ska komma igång ordentligt här i Skillingaryd. Målsättningen är att vi höjer nivån på vårmarknaden från förra året. I år erbjuder vi en riktigt bra aktiviteter hela dagen, det finns något för alla, säger Jörgen Johansson.

Jörgen tror att kommunens handlare ställer upp och har längre öppettider om så krävs. Evenemanget på torget börjar på eftermiddagen, när marknaden är över, och torget gästas av Cliff Kläfford, Amanda Davidsson, Tofterydsrevyn och man kan även se, och kanske lära sig, linedance.

– Vädret är en betydande del och vi hoppas att folk ger sig man ur huse på lördag, avslutar Jörgen.

Vid SIS kansli jobbar Lena Norgren som har fullt med marknaden såhär dagarna innan.

– Vårmarknaden är alltid större än hösten och nu har vädergudarna lovat fint väder och många hör av sig och vill komma till oss, det kanske väntas rekord i antalet knallar, ställer sig Lena frågande.

– Alla kommunala partier är såklart med också, Bratteborgs Ryttarförening är på plats med sina hästar och i år har vi ett riktigt tivoli med fyra karuseller, avslutar Lena Norgren.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *