Nyheter

Stort tryck på Logpoint

Nyheter Väntan på industritomter och långa markförberedelser men under kommunstyrelsens möte blev våra politiker lugnare efter trots den tekniska utmaningen.

Stora industriområdet i norra delen av kommunen kommer snart att bli klart.

Våra politiker i kommunstyrelsen fick på senaste mötet en information från tekniska chefen angående kostnadsuppföljningen på nya industriområdet i norra kommundelarna – Logpoint.

Marken har inte varit den man från början trodde och arbetet har både dröjt ut på tiden och kostat mer än vad som var tänkt från början.

– Nu känner vi oss lugnare efter informationen vi hade igår. Jag känner mig trygg i det här nu. När man går in i så här stora satsningar är det skönt när budgetramarna håller, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– I dagsläget ser vi att det inte skulle skilja något mot budget. Trycket är enormt stort samtidigt som det här är ett framtidsprojekt, säger Kenth Williamsson (S).

– Nu har vi bara planlagt ett området. Det här har varit en teknisk utmaning, men jag tycker att vi, som ansvariga politiker, är tillfreds med nuvarande situation, avslutar Gert.

Stora industriområdet är strax under 200 hektar. Hur många industritomter som ska säljas är oklart, då det är beroende på hur stora tomt varje respektive skall vara. Politikerna är iallafall överens om en sak och det är att trycket på fortfarande högt och marknaden är ”het”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *