Nyheter

Strand: Tre viktiga frågor i kommunen

Nyheter Vi har ställt tre frågor till våra ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige inför valet 2022. I en artikelserie presenterar vi ledamöternas tankar om den viktigaste valfrågan, det kommunala vetot och om fortsatt kandidatur kommande mandatperiod.

Thomas Strand (S)

Thomas Strand (S), ersättare i kommunfullmäktige, svarar; 

Vilken fråga är viktigast för dig i vår kommun?

– Vård, omsorg och skola är de viktigaste frågorna. Vi måste hela tiden säkra att vi har den högsta kvaliteten.

Det finns de som ifrågasätter det kommunala självstyret, till exempel veto när det gäller vindkraft, vad tycker du om det?

– Det kommunala självstyret är en bra princip, men när det gäller att möta klimatutmaningen tycker jag att vindkraftsetableringar måste ske om vi ska säkra energitillgång. Med andra ord så behövs ett mer utvecklat samarbete mellan stat och kommun. Vindkraftsetableringar måste kunna ske under acceptabla former.

Kommer du att kandidera för ytterligare en mandatperiod?

– Ja.

I kommunfullmäktige har under den här mandatperioden följande partier haft antalet mandat: 

Moderaterna 7 mandat
Centerpartiet 5 mandat
Liberalerna 3 mandat
Kristdemokraterna 5 mandat
Miljöpartiet 1 mandat
Socialdemokraterna 11 mandat
Vänsterpartiet 1 mandat
Empartiet 2 mandat
Sverigedemokraterna 6 mandat

Taggar

Dela


3 reaktioner på Strand: Tre viktiga frågor i kommunen

Tomt snack som vanligt.
Det enda jag tror på att han kommer att kämpa för det är ta bort vårt självbestämmande angående vindkraft.

Thomas Strand ska dock inte ta illa upp då det ser likadant ut från de flesta politiker. Att sedan tjänstemannakåren i Vaggeryd verkar göra precis vad de känner för och inte lyder politikernas beslut gör ju inte saken lättare.

Med tre barn i mögliga skolor och mina föräldrar som har gått bort som passerade vår vård i kommunen och Region Jönköping så tillåter jag mig att vara extremt skeptisk.

Peter Johansson

Vindkraften förstör för människor, kapital, insekter , fåglar, och naturen för evinnerliga tider. För ett kärnkraftverks kapacitets behövs det byggas över fyra tusen vindkraftverk och då Sverige sitter på de största urantillgångarna i världen, så är det bara att öppna upp för gruvdrift och det genererar arbetstillfällen, då det enligt gruvarbetare är det lika farligt med gruvbrytning av uran som med vanlig järnmalmbrytning, det är då den anrikas som det är högsta säkerhet som gäller. Det är detta som är det mest klimatsmarta och levererar den ström man behöver året om oavsett väder. Knäckfrågan är vem som ska äga kärnkraften och det ska givetvis staten äga så det blir en billig ström på sikt. Som det är nu så är finska staten inblandad (Fortum) och Vattenfall är bara halvstatlig, Eon tyskt. Energin ska Sverige äga och då vi har överskott så kan vi leverera till övriga länder och inte som nu skapa underskott för att hålla priserna på hutlösa nivåer.

Många i Vaggeryds kommun är missnöjda och får kämpa för att deras anhöriga ska få den hjälp de behöver och mötas med respekt. Bristerna är stora på flera områden. Det finns ingen man kan vända sig till. Alla håller varandra om ryggen. Det är långt ifrån bästa kvalitet. I dag värnar inte Thomas Strand om god kvalitet i vård och omsorg.
Kommer han göra det efter valet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *