Nyheter

Strandsatta när strömmen försvinner

Nyheter På trygghetsboendet vid Slätten finns 56 lägenheter. Många personer som bor där är beroende av hiss. Men under tisdagen, när strömmen återigen försvann, fick många sitta ute och vänta då man inte kom hem till sin lägenhet.

Arkivfoto

Tur med vädret, kan man många tycka. Men måste man sitta ute och vänta på att strömmen ska komma tillbaka för att man som boende ska kunna komma hem till sin lägenhet är det inte roligt. Det fick trygghetsboendet på Slätten erfara under tisdagseftermiddagen också…

– Igår fick en dam som är nästan 100 år sitta ute och vänta på att kunna komma hem. Det är inte acceptabelt, säger en av hyresgästerna i trygghetsboendet.

– Det här är helt utanför vår kontroll. Vi kan inte ha beredskap med reservkraft till fastigheter utan får lita på att nätägaren ser till att det fungerar. Jag förstår att det varit besvärligt på trygghetsboendet. Likaså för företagarna som inte kan bedriva sin verksamhet utan el. Men det går inte att förutse akuta fel, säger Satu Jonsson på kommunala bostadsbolaget.

Om man skulle haft en tid på vårdcentralen under strömlösa tiden så är det bara att avvakta meddelar fastighetsteknikern i Värnamo som är ansvarig för vårdcentralen i Skillingaryd. Han meddelar att inget reservkraftverk finns på vårdcentralerna utan enbart på sjukhusen i länet.

Affärerna runt torget fick stänga men Skillingehus hade ström då kommunkontoret har reservkraftverk.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *