Nyheter

Studenterna premierades i kyrkan

Nyheter Studenternas sedvanliga avslutning i Vaggeryds kyrka innan utspringet på Fenix innehöll stipendieutdelning, sång och många sommarlovskänslor

  [1/19]

  [2/19]

  [3/19]

  [4/19]

  [5/19]

  [6/19]

Byarum Hembygdsföreningens skrivarstipendium gick till Nathalie Johansson  [7/19]

  [8/19]

Rotarypresidenten  [9/19]

Tamás Nagy  [10/19]

  [11/19]

Sakarias Johansson  [12/19]

Emilia Carlsson  [13/19]

  [14/19]

Fenix programstipendiater  [15/19]

  [16/19]

  [17/19]

Glada killar  [18/19]

Från vänster Oscar Smith-Oskarsson, Susanne Gustavsson och Klas Frisk Svensson  [19/19]

Finklädda studenter som var väldigt förväntansfulla satt och väntade i kyrkan på deras sista skoldag. 

– Det är asgött idag, säger Sakarias Johansson från Ålaryd som troligen kommer jobba lite i sommar och därefter planerar att läsa vidare till maskiningenjör, som är fem år, i Göteborg eller Lund till hösten.

Natur och teknikprogrammet, alla årskullar, var i Stockholm i veckan, gått på museum, vilket var mycket intressant berättar Sakarias vidare.

Prästen Jörgen Book gjorde en inledning som eleverna sent kommer att glömma.

Stipendiaterna som utdelades i kyrkan var;

Fenix Programstipendium, 1 000 kronor ur Näringslivets stipendiefond med motiveringen ”För ett utomordentligt engagemang för studierna har hon/han genomfört på ett strålande sätt;
Naturvetenskapsprogrammet – Almin Mekic
Teknikprogrammet – Axel Ekström
Samhällsvetenskapsprogrammet – Ellen Weidman Heimdal
Ekonomiprogrammet – Nathalie Johansson
El- och Energiprogrammet – Hannes Cassel
Industritekniska programmet – Olliver Fritz
Vård- och omsorgsprogrammet – Elin Steen
Barn- och Fritidsprogrammet – Gabriella Barsouma

Entreprenörsstipendium, ur Näringslivets stipendiefond på 2 000 kronor tilldelades Emilia Carlsson EK16r med motiveringen; ”Med ett positivt och målinriktat ledarskap får Emilia andra att växa. Hon har visat det som ordförande i Fenixrået under året och som en av de drivande krafterna bakom Spelmakarna UF. Emilia Carlsson är redan en driven entreprenör  som förmår att gå från ord till handling.

Teknikcollage Södra Vätterbygdens stipendium på 2 500 kronor tilldelas Sakarias Johansson TE16 med motiveringen ”Sakarias är pålitlig och ansvarskännande. Han har under sina tre år på gymnasiet tillägnat sig en bred teknisk allmänbildning och erforderliga kunskaper inom teknikämnet, där han visat mycket goda resultat. Han är positiv och engagerad med fokus på problemlösning.”

Rotarysitpendium, 5 000 kronor, utdelades av Rotarypresidenten Klas Frisk Svensson och gick till Tamás Nagy NA16 med motiveringen ”Tamás har nått genomgående gott resultat och varit en förebild för andra elever”.

Byarums Hembygdsföreningens skrivarstipendium till Verner Malmstens minne delades ut av hembygdsföreningens ordförande Oscar Smith-Oskarsson. Stipendiatet var på 2 000 kronor och gick till Natalie Johansson EK16 med motiveringen ”Eleven med lokal historisk koppling i sitt arbete”.

Fackförbundet Kommunal tilldelade 2 000 kronor till Gabriella Barsoumo.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *