Nyheter

Stuguthyrare går samman

Nyheter Foldrar, hemsida och sociala medier. Lokala stuguthyrare vädjar om kommunens kontakthjälp.

Annie Johansson driver stuguthyrning. Arkivbild

En digital turismavstämning gjordes mellan privata stuguthyrare och kommunens näringslivsamordnare.

Annie Johansson i Kyllås, väster om Skillingaryd, har haft ett tufft år bakom sig.

– Läget kan väl bara bli bättre. 2020 var uselt och det blev väldigt stressigt. Just nu är det totalt köp- och investeringsstopp när det gäller stugfronten. Jag hade nästan fullbokat under semesterveckorna, men när resorna avråddes igen så avbokades allt. Jag fick in några spontanbokningar från Tyskland när de hade började släppa på reserestriktionerna. Men hösten har varit tom i kalendern, börjar Annie Johansson berätta.

Simone Kamm, näringslivsamordnare i kommunen, undrar över hur en normal säsong ser ut i Kylås Vildmark.

– Tyskarna kan vara här långt fram i september. Eftersom jag har 25 bäddar kommer stora släkter som kanske ska fira något speciellt. Slalombacken i Kyllås lockar gäster. Till sommaren har jag har mycket inbokat, men jag kommer att stämma av framöver med gästerna. Jag har varken råd eller ork om de hoppar av, likt försommaren förra året, berättar Annie och fortsätter att den lokala turismaktörgruppen behöver få hjälp med möjligheterna till att nå ut med sin information.

– Vi vill framåt, vi vill synas och vi vill hjälpas åt. Gästerna kan kombinera sin vistelse hos oss, vi har grillplatser, vandringsleder och sjöar i vår fina kommun, men vi vet inte hur vi når ut…, konstaterar Annie Johansson.

Simone Kamm informerar att kommunen har sida där aktörerna skulle kunna vara med och Annie nickar instämmande och kommenterar ”Vi har en lista över oss alla, var man hittar oss och vad vi har att erbjuda, men vi når inte ut till de som besöker kommunen”.

– Vi finns med på upplevarwebben, men behöver hjälp med möjligheten att synas mer. Det kan vara exempelvis ett stor byggarbetsplats och arbetarna behöver bo någonstans i närområdet under sin arbetsvecka. Men vi som privata aktörer vet inte hur vi når ut till företagen som anlitar arbetskraften, avrundar Annie Johansson.

Besökstidningen diskuterades vidare och hur den lokala stuguthyrargruppen fortsatt ska arbeta. Simone Kamm informerade om Smålands turism senaste undersökning om svenskarnas resvanor och den svenska marknaden är mycket intressant inför kommande sommarsäsong och att aktiviteten i området är viktig.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *