Nyheter

Styrelsen för Movalla IP lämnar sina uppdrag

Styrelsen för Movalla IP lämnar sina uppdrag

Nyheter När kultur- och fritidsnämnden möttes igår var Movalla IP på tapeten när styrelsen där valt att lämna sina poster.

Movalla

I och med att styrelsens ledamöter för Movalla idrottsplats valt att avgå diskuterades en lösning på situationen. Nämnden beslutade att det ska tillsättas en interimsstyrelse i väntan på en mer permanent lösning. Ett viktigt uppdrag är nu att diskutera framtiden för Movalla avseende verksamhet, ekonomi och styrning.

Vid mötet diskuterades också införandet av något som kallas Aktivitetsplatser som ska skapas, en i Skillingaryd och en i Vaggeryd. Aktivitetsplatsen ska vara något annat än en traditionell lekplats där man vänder sig till äldre barn, ungdomar och vuxna. Innehållet kan vara allt från ett utegym till en plats där man i stillhet kan sitta och läsa en bok eller bara njuta av omgivningen. Hur och var det blir är en diskussion som pågår tillsammans med tekniska kontoret och man hoppas kunna fatta beslut i ärendet inom ett halvår.

Arkivbild

Ett medborgarförslag till kommunfullmäktige föreslår att kommunen ska instifta ett tillgänglighetspris och nämnden hade att yttra sig i frågan innan slutligt beslut fattas. Kommunen saknar en tillgänglighetsplan, något som bör åtgärdas och då kunde det vara lämpligt att införa ett pris som kan delas ut för till exempel fysisk tillgänglighet och tillgänglig information och kommunikation.

Vidare behandlades en ansökan från Folkets Hus i Hok som vill bygga om sin entré. Man är positiv till ansökan men inväntar besked från Boverket om statligt anslag innan kommunen kan fatta beslut.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Styrelsen för Movalla IP lämnar sina uppdrag

Till fundera och alla andra som anser att vi vaktmästare inte sköter våra jobb , du/ni kan komma ner på Movalla och diskutera saken istället för att gömmer bakom signaturer, jag är tillbaka i arbete efter några veckors sjukfrånvaro.och då har par av styrelsemedlemmarna fixat städningen

Ansvarig Vaktmästare på Movalla

Jan-Erik Aronsson

Nu var funderar riktigt rolig. Tre vaktmästare, sju dagar i veckan 365 dagar om året, semester, ledighet och sjukfrånvaro gör att personalen inte räcker till på en anläggning med 80.000 besökare om året.

Mycket tragiskt att läsa, nästan på som ett dödsfall. Är själv mer eller mindre uppväxt med Movalla idrottsplats och vet vilket underbart jobb de gjort. Men kommunen kanske bör tänka om och belöna dessa idiella krafter, är väl inte meningen att ledamöter i stiftelsen ska behöva städa toaletter på helgerna. Hoppas verkligen att alla ledamöter, utom en som har fallit för åldersstrecket, i idrottsplatsstyrelsen kommer tillbaka och med bättre villkår från kommunen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *