Nyheter

Styrkonstruktion är ett R-företag

Nyheter Sedan några år tillbaka är Styrkonstruktion i Vaggeryd ett R-företag

Tomas Gustavsson

R-företag, som betyder rättviseföretag, är inget som man kan bli i en handvändning och man kan heller inte ansöka om att bli ett R-företag. Enda vägen är att man blir rekommenderad av någon för att kunna bli rättviseföretag. Sedan följer en process innan det slutgiltiga avgörandet sker.

Vi möter Thomas Gustavsson, vd på Styrkonstruktion som berättar att de varit R-företag sedan några år.

– Det ringde en person som sa att han arbetade med något som kallades rättviseföretag, säger Tomas och han berättade vad det handlade om och sa att vi var rekommenderade. Men vi fick aldrig veta vem som rekommenderat oss.

– Vi pratades vid en stund och sedan ville han hälsa på några dagar senare. Då berättade han mera ingående om att det handlar om att som företag bygga verksamheten på etik och moral, att skapa en värdegrund för företaget och uppträda på ett sätt som ger trygga kunder och sund affärsverksamhet.

Det blev senare en halvdags utbildning, de från R-företagen pratade med personalen och med facket samt säkert några ytterligare och därefter kom certifikatet som meddelar att Styrkonstruktion i Vaggeryd är ett R-företag.

– Det är något som vi alla på företaget är stolta över, säger Tomas och tillägger att visst är det viktigt att vara ISO-certifierat men att dessutom vara ett rättviseföretag är kronan på verket. Man måste uppträda juste och korrekt och hålla sig till sanningen om man vill bli framgångsrik, avslutar Tomas Gustavsson

Nedan är det som gäller för ett R-företag

  • Vi som R-licensinnehavare uppträder alltid så professionellt och korrekt att det bidrar till ökat förtroende för affärsverksamhet och näringsliv hos allmänhet, beslutsfattande myndigheter och media.
  • Vi som R-licensinnehavare bedriver vår affärsmässiga verksamhet på ett moraliskt oantastligt sätt och i enlighet med god affärssed och inom lagens råmärken.
  • Vi som R-licensinnehavare ser på våra kunder/uppdragsgivare och samarbetspartners som delar i en gemenskap präglad av ömsesidiga och berättigade intressen. Vårt mål är att alla inblandade ska vara nöjda.
  • Vi som R-licensinnehavare ger alltid en saklig framställning av våra erbjudanden och undviker felaktiga, missvisande eller medvetet överdrivna påståenden.
  • Vi som R-licensinnehavare uppträder gentemot kollegor, kunder och andra intressenter på ett sådant sätt att vi inte döljer sanningen. Vi påstår inte sådant som inte är sant. Vi visar samtidigt taktkänsla men talar aldrig osanning.
  • Vi som R-licensinnehavare vinnlägger oss om att skapa goda arbetsvillkor för våra medarbetare och arbetar för ökad jämställdhet och mot diskriminering. Vi motverkar aktivt alla former av mobbning eller trakasserier.
  • När vi som R-licensinnehavare ser felaktigheter och oegentligheter slår vi larm. Vi skyddar inte dem som handlar oetiskt eller olagligt.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *