Nyheter

Succé: 300 böcker såldes i Magnisa stuga

Succé: 300 böcker såldes i Magnisa stuga

Nyheter Det har gissningsvis getts ut 100-talet böcker i Vaggeryd under årens lopp.

Men frågan är om någon av alla dessa titlar fått ett så starkt mottagande om museiföreningens storsatsning ”Från Waggeryd till Vaggeryd”.
Idag var det ”boksläpp” i samband med Hemvändardagen i Magnisa stuga. 300 böcker såldes på bara några få timmar!
Bokens författare Lars-Evert Eskilsson hade fullt upp med att skriva dedikationer på försättsbladen och vid hans sida fick Camilla Appelqvist, som ansvarat för formgivningen, jobba stenhårt med att ordna alla ekonomiska transaktioner.
Men det var sakteligen kära nöjen om man betänker att det inte varit helt riskfritt att trycka en så stor upplaga som 1 000 böcker. Det är en stor upplaga för en bok med så begränsat spridningsområde.
Visserligen sålde museiföreningen slut på en lika stor upplaga när möbelboken gavs ut för 14 år sedan. Men det har runnit mycket vatten i Lagan under Vaggeryds broar sedan dess. Ortens homogena natur är på väg att förändras. Men nu vågar vi säga att det senaste bokprojektet, den fjärde i föreningens regi, mer eller mindre är i hamn.
Redan premiärdagen fann alltså 300 böcker sina nya ägare och då återstår julhandeln om några månader. Det krävs nu bara ytterligare ett par hundra sålda böcker för att projektet ekonomiskt ska vara i hamn.
Det allra bästa var nog ändå det bemötande som boken fick. Många positiva kommentarer fälldes, andra bokköpare såg bara så där stillsamt nöjda ut när de vandrade hem från Magnisa stuga med en eller flera gröna böcker under armen.
Som vanligt var hemvändardagen mycket välbesökt. Cirka 600 personer gästade Magnisa stuga som blev en stilla oas mellan de höga decibeltal som producerades vid sporthallen i väster och från scenen vid Järnvägsgatan i öster. Runt Magnisa stuga kunde man samtala utan att behöva höja rösten det minsta.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *