Nyheter

Succé för traktorrace i Ekeryd

Nyheter Under söndagen var det tredje gången ”Motordag på ängen" arrangerades i norra delen av Vaggeryds kommun. Traktorer, fyrhjuling och gräsklippare fanns på plats på ängen i Ekeryd för att köra snabbast på hinderbanan… 

John, och hans farfars Massey Ferguson, var snabbast  [1/5]

Från traktorracet förra året i Bratteborg  [2/5]

Fint väder samlade många traktorintresserade  [3/5]

John blev årets vinnare  [4/5]

Även en gräsklippare fanns med bland deltagarna. Gräsklipparen gick dock inte vidare enligt söndagens resultatlista  [5/5]

Den första motordagen arrangerades av ”bygdens grabbar” för två år sedan. I söndags var det tredje gången och det blev minst sagt succé. Martin Björn, Bratteborgs Gård, är en av initiativtagarna som berättar: 

– Grunden till det här arrangemanget är att vi är är några kompisar hemifrån som ville göra något för bygdens ungdomar. Sagt och gjort. När skörden är gjord på åkern gör vi två parallellbanor. Man tar med sig sin egen traktor. Två heat körs och snabbaste tiden av de startande går vidare till en final. Banan var i år i Ekeryd och var knappt 100 meter och det var sju koner man skulle köra runt. Tidstillägg lämnas om man kör ner en kona/tunna. Vi kör med otrimmade och tvåhjulsdrivna traktorer.

– Vi ser att intresset ökar och vi hade några nya anmälda i år. Förutom traktorkörning var det korvgrillning, minimarknad och underhållning i pausen. Vi hade riktigt tur med vädret i söndags och jag skulle nog tippa på att det kom 350-400 personer till vår traktordag, berättar Martin Björn. 

Årets upplaga vanns av John Bernardsson, som numera bor i Vaggeryd, men är från Bratteborg. John ställde upp med sin farfars MF 135. I första kvalheaten hade John tiden 60,440 sekunder (1 tunna) och 53,921 sekunder, slutspelet 54,371, semifinal 54,514 och finaltiden sattes till 55,295 sekunder. 

På entusiasternas hemsida finns att läsa att det även var med en gräsklippare och en fyrhjuling bland de startande i årets upplaga. 

2021 i Ekeryd vann Patrik med sin Volvo BM 400 och förra årets vinnare vid Bratteborgs gård, vanns av David med sin IH B275.

”Bygdens grabbar” arrangeras för Jorarp-Ekeryd-Bratteborg och av bland andra Stefan Apelqvist, Martin Björn, Joachim Vidar, Patrik Forsberg, Rickard Wackt och Samuel Wåhlin med flera. 

Foto; Privata från hemsidan

Taggar

Dela


2 reaktioner på Succé för traktorrace i Ekeryd

Tack för ett mycket fint arrangemang. Tilläggas kan, att det var flertal marknadsstånd med omfattande utbud och en orkester som spelade riktigt bra countrymusik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *