Nyheter

Succé för skördefest och loppis i Byarum

Nyheter Under söndagen anordnade Byarums byalag en välbesökt tillställning på hembygdsgården i Byarum.

Vi har pratat med Jessica Ekman från byalaget och hon berättar:

– Jag kan ju säga så här, när maten tar slut då är vi nöjda, både vi som sålde korv och langosvagnen sålde slut på langos och skorstenskakan då förstod vi att de blev mer besökare än vad vi kanske trodde att de skulle bli. Även om vädret inte vad med oss hela vägen så är vi väldigt nöjda med dagen. Kände också att säljarna var nöjda med hela upplägget och att det var bra organiserat.

– Vaggeryds moppers var på plats och visade upp sina gamla mopeder och Vaggerydstravet var där med sina hästar så barnen fick provrida. Jag tycker att det är så viktigt att det finns någonting för alla, framförallt för barnen att det finns någon aktivitet vid sidan om. Vi är jätte tacksamma att de kunde närvara denna dag.

– Kanske kom det uppskattningsvis cirka 250 besökare. Vi tror och hoppas att många är glada att det anordnas lite events även i mindre byar som Byarum så man håller byn levande. Vi som förening Byarums byalag är jätte tacksamma att kunna göra detta och med hopp att kanske göra det till en tradition. Sedan är vi även tacksamma att vi får hyra Byarums hembygdsgård för att kunna göra detta möjligt. Bra och stort och de flesta vet var det ligger.

– Det som vi kanske hade hoppats mer på var fler skördeknallar men det är svårt att få ihop men vi hoppas att det blir fler tills nästa år, det är ju första gången som vi anordnar detta.

– Föreningen finns just för Byarum och det ordnas emellanåt olika events mer för oss som bor i byn, men att även kunna gå utanför boxen att göra ett event för hela kommunen är jätte kul. Vi har även samarbetat med fältarna i Vaggeryd kommun då vi har varit delaktiga i vuxenvandring också.

– Vi hade ju loppis i våras också och det är ju något vi kommer att fortsätta med. Vi är en ny styrelse som har tagit över föreningen. Byalaget är ju främst för oss som bor i byn och byarna runtomkring. Vi har anordnat familjedagar med byaloppet för barn, lotterier, första adventsfirande då vi reser granen jämte skolan, vi har även haft pubafton med musikquiz. Vi har funnits snart i ett år. 

– Vi har mycket som vi vill göra för våra invånare i byn och främst för barnen. Utan våra medlemmar så hade inte detta varit möjligt. Vi vill ge Byalaget en chans och se hur stort intresset är/blir framåt. Vi hoppas verkligen att kunna hålla igång föreningen, det är ju inte gratis det vi gör, underhåll och driften av byastugan kostar ju en del. Men man måste våga för och satsa.

Man kunde få provrida på en ponny. Ja, hjälm hade de egentligen, bara på fotot det var utan.  [1/14]

När regnet kom fick man gömma sig så gott det gick.  [2/14]

Många fina mopeder kunde man skåda.  [3/14]

Loppis.  [4/14]

  [5/14]

Här kunde man köpa sig lite käk.  [6/14]

Inomhus fanns mycket trevligt till försäljning.  [7/14]

  [8/14]

  [9/14]

Fikastund inomhus när regnet kom ute.  [10/14]

Glada fikaförsäljare.  [11/14]

  [12/14]

  [13/14]

  [14/14]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *