Nyheter

Succé för UF-företag i Vaggeryd

Nyheter Det är fyra elever som går sista året på ekonomiprogrammet som startat ett företag med tygpåsar som produceras med tyger de får från närliggande möbelföretag

Hanna Kronholm, Kajsa Johansson, Minela Salkovic och Moumen Dahan

Idén till UF-företaget, Re.Bags, kom i samband med all debatt om plastkassar och införande av skatten som gjorde dessa dyra. De startade sin verksamhet i slutet på augusti och marknadsför sig i digitala kanaler som Facebook och Instagram där de har fler är 500 följare. Det är följare i framförallt Vaggeryds kommun, men de har följare även i Jönköpings kommun. All försäljning sker via de digitala kanalerna av förklarliga skäl.

De har redan fått en beställning från Vaggeryds kommun som de har levererat. Det handlar om 100 stycken tygpåsar som ska användas i samband med kommunens 50-årsjubileum under nästa år.

De syr allt själva, en påse tar 45 minuter att producera, och de görs med olika mönster beroende på vilka tyger de har tillgängliga. För träffa rätt gjordes en enkät på nätet via en facebookgrupp mad Vaggeryd som bas. Tygpåsarna görs med en bottenplatta för att göra dem enklare att använda när man handlar i sin matbutik och de produceras med två olika längder på bärbanden. De säger också att kassarna är hållbara då de är gjorda i möbeltyg och att de också är tvättbara på låg temperatur. De är särskilt nöjda över samarbetet med möbelföretagen som skänker spillmaterial som innebär att man bidrar till minimal miljöpåverkan.

Kunderna kan välja om de vill ha något tryck på sin påse och det görs då av ett företag i Skillingaryd. Ett företag kan alltså beställa tygpåsar med sin egen logotyp om de önskar.

De fyra som driver företaget är Hanna Kronholm är vd, Kajsa Johansson är marknadsansvarig, Minela Salkovic är säljare och Moumen Dahan är ekonomiansvarig

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *