Nyheter

Svagt intresse för hyreslägenheter

Nyheter Vsbo frågade de boende i Byarum, Hok och Klevshult om de kan tänka sig att flytta till hyreslägenhet

Arkivbild

Bostadsbolaget skickade ut 576 brev och täckte därmed samtliga hushåll i de tre områdena fördelat på 98 i Byarum, 271 i Hok och 207 i Klevshult. De fick en svarsfrekvens på 30 %, med svar jämt fördelade på de tre orterna.

– Det är en hygglig svarsfrekvens, säger Satu Jonsson som är vd på Vsbo och menar att det ger ett bra underlag för framtida beslut.

I enkäten fanns frågor om ålder, boende idag, storlek på familjen, om man kunde tänka sig att flytta till hyresrätt, flerbostadshus eller marklägenhet, när de ville flytta, standard i lägenheten och övriga funderingar.

Förutsättningarna var att hyresnivån i en nybyggd lägenhet skulle kosta omkring 8000 kronor för en tvåa och 9000 kronor för en trea.

Enkätsvaren visar på ett ganska svalt intresse. I Byarum svarade fem hushåll att de kunde tänka sig att flytta till hyresrätt nu eller inom något år. I Hok svarade 16 stycken av de tillfrågade att de kunde tänka sig att flytta och ytterligare 12 svarade ja med reservation. I Klevshult fanns intresse för hyreslägenhet från åtta  svarande och 13 kunde tänka sig nytt boende men hade reservationer.

Reservationerna handlade om hyresnivån, de önskade hög standard och låg hyra. Ytterligare reservationsskäl var att det saknas service och kommunikationer.

– När det gäller hyresnivån så är det dyrt med nybyggnation, enligt Satu Jonsson och säger att kostnaden för att bygga är lika hög i Byarum, Hok och Klevshult som i Skillingaryd eller Vaggeryd.

Nu ska resultatet av enkäten diskuteras av de politiska partierna innan det kommer att fattas några beslut om framtida byggnationer, men Vsbo menar att det i dagsläget är svårt att motivera en byggnation på de aktuella orterna.

Taggar

2 reaktioner på Svagt intresse för hyreslägenheter

Alla boende ? ? ?

Jag har pratat med 3 av mina vänner som bor på nämnda orter och INGEN av dom har fått något brev eller annat utskick från VSBO…

Ingen av dom hade ens i sin vildaste fantasi övervägt att flytta till en liten 2a med 8 000:- i månaden när deras sjukpension är mellan 7 500:- till 9 000:- i månaden och deras nuvarande månadskostnader för bostaden är mellan 30 och 50 % av nybyggnationens…
För större bostad dessutom….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *