Nyheter

Svalt intresse för ”Nattis”

Nyheter För att se över behovet har nu ett brev skickats ut till föräldrar från barn- och utbildningsförvaltningen. Än så länge är det ingen som ansökt om barnomsorg på obekväm arbetstid.

Arkivfoto från en förskola i kommunen

”Nattis” eller barnomsorg på obekväm arbetstid har diskuterats en längre tid i kommunen. Nu har barn- och utbildningsförvaltningen skickat ut brev till förskoleföräldrar.

– Brevet skickades ut för tre veckor sedan och än så länge är det ingen som har nappat på förslaget. Vi har ändrat öppettiderna till klockan 20.00 istället för tidigare 18.30. Om det hjälper föräldrarna står vi till tjänst och hjälper till med barnomsorg på obekväm arbetstid, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

För övrigt ser köplaceringarna bra ut i de aktuella förskolerapporterna från barn- och utbildningsnämnden.

– Det finns fortfarande de som står på plats till att byta till Klevshults förskola, men annars ser det bra ut. Det finns en kö, men den är i balans, avslutar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

De förskolor som har fler barn placerade i förskolan än planerad budget är Hok, Svenarum och Tallbacken och bland alternativa förskolorna är det fler placerade barn än budget i Starkeborg och Friskus enligt september månads siffror. Totalt går 741 barn i kommunen i förskolan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *