Nyheter

Svante möter Beppe

Nyheter Jazzsångaren Svante Thuresson premiärbesöker Skillingehus i Skillingaryd på fredag där han skildrar musik och texter av Beppe Wolgers

Pressbild. Foto; Anna Huerta

– Föreställningen handlar om Beppe Wolgers och alla de fina texter han skrivit, säger Svante Thuresson. Han berättar vidare att föreställningen handlar om två saker – musik och texter.

  Mellan musikframträdanden läser jag Beppes egna ord som han har skrivit om sig själv när han var ung. Ganska kul faktiskt och folk har roligt åt hans öden och äventyr, berättar Svante.

Tillsammans med Svante Thuresson finns en trio musiker på scen där det spelas trummor, bas och piano.

Har Svante varit i Skillingaryd tidigare?
– Jag tankar på macken utanför samhället. Förr, när landsvägen gick igenom Skillingaryd, så åkte vi igenom samhället men jag måste erkänna att det är på tiden att jag fyller i den här tomma luckan och besöker er, menar Svante.

Närmare 50 föreställningar har det blivit runtom i landet sedan resan startade i mitten av september och på fredag är den näst sista föreställningen där ”Svante möter Beppe”, som arrangeras av Riksteatern.

– Det har gått väldigt bra och det har varit mycket roligt. Jag hälsar alla som läser Skillingaryd.nu välkomna till oss på fredag, avrundar Svante Thuresson.

Svante Thuresson, som bor i Stockholm, är en av Sveriges främsta jazzsångare med en lång karriär bakom sig. Hans repertoar är bred och han har under åren framfört texter och sånger av bland andra Beppe Wolgers, Hasse & Tage, Povel Ramel, Monika Zetterlund och Cornelis Vreeswijk.

Claes Crona Trio, som spelar tillsammans med Svante, har turnerat med artister som Lill Lindfors, Putte Wickman, Viktoria Tolstoy, Vivian Buczek samt en mängd amerikanska artister och musiker.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Svante möter Beppe

Hörde Svante och hans musiker i söndags. Enastående fin konsert! Svante behärskar jazzsångens alla delar suveränt. Han höll också fram Beppe som poet och författare på bästa sätt. Fina musiker. Allt var av högsta klass!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *