Nyheter

Svårt att få in markavtal

Nyheter Västra Fiberföreningen jobbar för högtryck för att få in samtliga mark- och anslutningsavtal så grävningen kan starta. Men det var ingen lätt uppgift skulle det visa sig. Ny vädjan från föreningen har skickats ut idag.

Brev och mail har gått ut till boende i Västra Fiberföreningens område angående vikten av att skicka in markavtal och sista datumet var egentligen i somras. Nu vädjar föreningen om hjälp av medlemmarna att få in resterande anslutnings- och markavtal från sina grannar.

Innan projekteringen och grävarbetet kan komma igång så måste utsedd entreprenör detaljprojektera grävningen, det vill säga var och till vem det ska grävas. För att entreprenören skall veta måste anslutningsavtalen komma in till föreningen för att kunna sammanställas.

– Just nu saknas det totalt 114 avtal och vi uppmanar nu varje medlem, som inte skickat in avtalen att göra detta omgående. Fibern kan inte börja grävas innan avtalen är inlämnade, förklarar Björn Almgren.

Västra Fiberföreningen är uppdelade i tre delprojekt där varje delprojekt representerar ett nodområde. Dessa områden finns vid Bratteborg, Bondstorp och Åker. Och att varje medlem som inte skickat in sina avtal försenar grävningen för området och sina grannar kan man läsa tydligt i utskicket. För kontakt till Björn Almgren; bockebo2@gmail.com

Arkivfoto; Fibern blir försenad på grund av försenade markavtal

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *