Nyheter

Svårt att få in föräldrarsynpunkter

Nyheter SKA (Systematisk/Kvalitet/Arbetet) har nu redovisats för barn- och utbildningsnämnden. Dock är det väldigt lågt svarstal hos föräldrarna som har barn i kommunens förskola.

Arkivfoto från en av kommunens förskolor

En form av internrevision har nu landat på barn- och utbildningsnämndens bord och målen startar i kommunfullmäktige och i nämnden lyser det antingen rött, gult eller grönt beroende på var man är någonstans i revisionen om förskolan.

– Här redovisas föräldrarenkäter. På vissa förskolor är det inte så många som svarar på föräldrarenkäten. Då blir det svårt att lita på resultaten. Vi tycker det är viktigt att få in synpunkter – det handlar om barns trygghet, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Det här är en form av internrevision. Och då kan man naturligtvis diskutera vad man mäter. Man utgår från ett antal påstående saker som man satt upp. Men man gör egna kontroller också givetvis som ligger till underlag för inspektionen, menar Roger Ödebrink (S) vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *