Nyheter

Svårt att få ihop ekonomin på Mejeriet

Nyheter Vid socialnämndens sammanträde diskuterades ekonomin på vård- och omsorgsboendet Mejeriet i Skillingaryd

Heltidstjänster och inga delade turer för personalen på Mejeriet

Bland annat har heltidstjänster och inga delade turer för personalen gjort att det just nu är ett minus i Mejerikassan. 

Ann-Katrin Löfstedt (M) socialnämndens ordförande: 

– Vi fick information från verksamheten och i och med att personalen jobbar heltid och arbetar lite annorlunda med inga delade turer så hittar man andra lösningar för personalen. Men vi har fortfarande svårt att få ihop budgeten. Vi jobbar intensivt för att få ett plus-minus-noll resultat. Målsättningen är givetvis att hela vår budget ska vara det. Men vi har ett glapp på Mejeriet och ett arbete att göra, kommenterar socialnämndens ordförande. 

Taggar

Dela


6 reaktioner på Svårt att få ihop ekonomin på Mejeriet

Budget är bara som väderprognosen en prognos om framtiden,ingen vet vad som händer i framtiden,men läs kommunens logga, där alla har betydelse 😳har hört jobbiga berättelser om sjukskrivningar som leder till uppsägning 😥där har kommunen lite att jobba på. Där alla har betydelse, betyder inte så mycket i tragedin som händer med enskilda människor i Vaggeryds kommun.

Håller med Daniel. Politikerna vill ha så mycket men de vill inte betala för det. Tänk om vi kunde ha politiker som kan och vet hur verkligheten ser ut. De lyser med sin frånvaro ute i arbetslivet och lägger energin på att kasta skit på varandra här i debatter. Nu röstar vi rätt!

Varför ser moderaterna bara minusposter, svartsot och pekpinnar istället för att ta ansvar och ge de allra äldsta och sköraste av våra grannar och invånare gott på sin ålderdom.
De berättar bara om ”skötebarnen” budget. Men nämner ingenting om hur mår de boende av att personal finns där mera tid? Hur är det med personalens stressnivå? Mår undersköterskorna bättre? Har sjukfrånvaron minskat? Klarar de att jobba fram till pensionsdagen?
Läste igår ett annat reportage här på tidningen. Socialdemokraterna pratar mycket om personal och heltidstjänster. För dem är heltidsarbete och fortbildning för att jobben ska kännas attraktiva en rättighet. Och att personal ska kunna bli delaktiga på sin arbetsplats. Har ni prövat? Undersköterskor har erfarenhet och kunskap. Bjud in dem till samtal om hur vården kan göras tryggare och säkrare för både sina arbetskamrater och boende. Låter bäst att lägga min röst på Socialdemokraterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *