Nyheter

Svårt att få till byggbara tomter

Nyheter "Alla vill inte bo vid Hjortsjön i Vaggeryd. En del vill även bo i centrala delarna". Dock är väntan väldigt lång för att få fram byggbara tomter i centrala delar av kommunen.

Gert Jonsson (M) medger att trycket är högt

En privatperson i kommunen önskar en byggbar tomt i centrala delarna av Vaggeryd, men det verkar ta tid att få till allt i pappersväg.

– Krånglig pappershantering gör att det tar tid. Jag undrar varför kommunen inte ligger i framkant med att erbjuda tomter utan det känns som man får stå i kö. Och när kön är tillräckligt lång börjar man jobba med problemet. Vi vet att kommunen jobbar med planer kring Hjortsjön, men alla vill inte bo där, säger en privatperson som vill bygga lägenheter i centrala delarna av Vaggeryd.

Personen som varit i kontakt med Skillingaryd.nu tycker att Vaggeryds kommun ska snegla över axeln och se hur Habo kommun hanterar frågan, där det tas fram byggbara tomter hela tiden.

– Idag ställer man sig som privatperson inte i kö till en lägenhet eller om man vill bygga ställer man sig inte heller i kö, då väljer man annan kommun. Här finns många lediga tomter, men pappershanteringen måste gå mycket snabbare, annars tröttnar vi, säger Vaggerydsbon.

– Ytterligare en tjänst är tillsatt på miljö- och byggförvaltningen för att möta efterfrågan. Vi har ett högt tryck, säger Gert Jonsson (M) kommunalråd i Vaggeryds kommun.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *