Nyheter

Sven berättade om privatmottagningen

Nyheter Det var traditionell grötfest som stod på programmet när SPF Seniorerna i Vaggeryd samlades till månadsmöte för januari.

  [1/13]

  [2/13]

  [3/13]

  [4/13]

  [5/13]

  [6/13]

  [7/13]

  [8/13]

  [9/13]

  [10/13]

  [11/13]

  [12/13]

  [13/13]

Sammankomsten var förlagd till restaurang Linnéa på Furugården och utöver gröten med härlig skinksmörgås så var det ett kåseri av Sven Lindholm, mångårig läkare i Vaggeryd, som berättade om sin livsgärning.

Samlingen inramades med musikunderhållning av Ingbritt Persson, som sjöng visor och ledde allsång med hjälp av dragspel och piano. Anders Mattsson hälsade gästerna välkomna och informerade om vårens sammankomster.

Thore Ohlsson intervjuade Sven Lindholm som började sin berättelse med sina uppväxtår och sin skolgång fram till läkarexamen. Hur hamnade då Sven Lindholm i Vaggeryd?

Ja, det var ett antal olika omständigheter som redovisades för de närvarande. Sven Lindholm berättade om privatläkarmottagningen Svegaholm i Vaggeryd och den verksamhet som bedrevs där under många år. Dessutom redogjorde Sven för sitt intresse för historia och hembygdsfrågor och det har visat sig i form av artiklar i olika tidningar och hembygdsböcker.

Jörgen Bergström informerade om vad det finns för aktiviteter under våren utöver månadsmöten och studiecirkeln ”Lär känna din hembygd”. Det är bland annat motionsmöjligheter och samarbetet med ”Navet” och biblioteket.

Efter sedvanlig lotteridragning avslutade Thore Ohlsson sammankomsten.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *