Nyheter

Sven valdes som ny C-ordförande

Nyheter I måndags hade Centerpartiet i Vaggeryds kommun sitt årsmöte på Vaggeryds Gårdskafé där regionrådet Per Eriksson deltog, ny ordförande valdes och ett uttalade från kommunkretsen gjordes gällande varg…

Regionrådet Per Eriksson informerade

Ett 25-tal medlemmar samlades på Vaggeryds Gårdskafé för årsmöte. Per Eriksson, Centerns regionråd, berättade om Regionens verksamhet i stort, och Centerpartiets arbete i opposition.

Det blev diskussion kring Vårdcentralernas ”ranking” som offentliggjorts i veckan. Vaggeryds Vårdcentral har få fasta läkare, och fler hyrläkare vilket är en del av förklaringen till den låga rankingen.

Anna-Maria Toftgård avgick som ordförande och Sven Samuelsson valdes till ny ordförande. Den nya styrelsen består av Joakim Lindberg, vice ordförande, Mats Bergman, sekreterare, samt Erwin Lever, Fredrik Nord och Dorya Gustavsson. Till ersättare i styrelsen valdes Christina Bergström och P O Toftgård.

Årsmötet diskuterade planer för 2024 med bland annat EU-valet i juni. Jörgen Johansson informerade om arbetet med att ta över som oppositionsråd från 1 jan 2025. 

Ett uttalande gjordes från kommunkretsen:
Vaggeryds kommun ska verka för att bli en vargfri kommun!

Källa: Pressmeddelande från Centerpartiet Vaggeryds kommun.

Fotnot: Har din förening haft årsmöte? Skicka in bild och text till redaktionen@skillingaryd.nu

25-tal deltog i årsmötet

Taggar

Dela


3 reaktioner på Sven valdes som ny C-ordförande

Vi kan inte göra så mycket i vargfrågan, men;
Är viktigt att sända signalen att vi som kommun inte vill ha varg. Vi har ju demokrati i Sverige!
Om fler markera missnöje angående vargen borde ju rimligt vis demokratin segra.

Att knyta handen i fickan löser inte problemet.

Blev nedröstad i kommunstyrelsen i denna fråga.
M och S tyckte inte det var en viktig fråga och dessutom att vi inte kunde ta ett beslut om att verka för en vargfri kommun.

Om alla hjälps åt var och en på sitt sätt så kanske vi kan nå målet. Kom med förslag. Eller så får vi göra som renägaren i Norrland där det hade planteras in varg. Han sade att de försvann den vägen de kom ifrån. Sedan får vi tolka det som vi vill.

Hur ska ni verka för en att bli en vargfri kommun? Nu finns det ju redan ett revir inom Vaggeryds kommun enligt Länsstyrelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *