Nyheter

Svenarum har mycket att ge

Nyheter Tjänstemän och politiker förbereder inför tisdagens medborgardialog i Svenarum som startar med korv och fika

Arkivfoto från januari 2018

– Jag hoppas att det kommer många, jag är uppväxt i närheten och vi har mycket turism i Svenarum nu när Yxenhaga har fått nya ägare. Jag antar att frågan om kommunikation kommer upp och vi ska ha en dialog med Trafikverket angående detta. Ytterområde som Åker, Bondstorp, Byarum och Svenarum har så mycket att ge där man ser att en hel by går samman. Vi gör det här för att få till en så bra översiktsplan som möjligt. Vi kommer även att genomföra en dialog om några månader i Tofteryd, säger Gert Jonsson (M) som är en av politikerna som Svenarumsborna får träffa på tisdag.

Michael Anderberg (MP) är också med och hans förberedelser inför dialogen är att inte ta plats utan att ge plats för ett bra samtal.

– Jag tänker att jag i första hand är där som en del av Vaggeryds kommun. Tanken är inte att politisera mötet utan öppna upp för dialog. Möjlighet att kunna svara på frågor som kommit upp innan dialogen, men också  svara på, alternativt ta med oss frågeställningarna, idéer och önskemål som kommer upp, berättar Michael Anderberg (MP).

– Gert och jag ska fungerar som dialogledare med hjälp av tjänstemän som representerar olika förvaltningar. Det ska bli spännande och intressant eftersom jag känner mycket för Svenarum där vi också i min frus släkt har en gård. Jag har en förhoppning om att många vill komma och vara delaktiga, avrundar Michael Anderberg (MP).

I Svenarums församlinghem arrangerar kommunen medborgardialog på tisdag. Startar under eftermiddagen med korv och fika med Gert och Michael samt förvaltningens tjänstemän och avslutas med att få svar på frågor, tycka till samt lämna ideér inför framtidens Svenarum.

Taggar

2 reaktioner på Svenarum har mycket att ge

Från Sverigedemokraterna kommer Stig Svensson att delta.
Jag är född och uppvuxen i Hok och bor sedan 1998 inom området på det gamla soldattorpet Lilleskog i Harkeryds rote.
Väl mött för trevligt utbyte av erfarenheter.

Bra initiativ från kommunalt håll.
Bra ide.
Men tyvär kan jag inte själv vara med vilket jag tycker är synd.
Annars måste jag säga att det inte är svårt att få tag i ansvariga politiker i kommunen.
Även i frågor där vi inte är överens, så får man svar.
Lasse Olsson
Ekesås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *