Nyheter

Svenska kyrkan arrangerade balkongandakt

Nyheter Igår hade Skillingaryds församling en "balkongandakt". Det var Maria Åberg, Anna-Karin Danielsson, Julia Nirhagen och Linus Persson som höll en kort andakt utanför en församlingsmedlems balkong.

alkongandakt med Maria Åberg, präst, Anna-Karin Danielsson, musiker och Linus Persson, fjärde medverkande Julia Nirhagen stod bakom kameran

För församlingsmedlemmen, som är en trogen kyrkobesökare och som under rådande omständigheter inte har kunnat besöka kyrkan, blev glädjen stor när kvartetten från Svenska kyrkan dök upp vid balkongen under söndagen.

– Tack, ni är underbara, var orden från balkongen.

Under den korta balkongandakten, ungefär 15 minuter, hanns det med både flöjtmusik, körsång, textläsning och bön. Frågan är hur mycket resurser Svenska kyrkan har för liknande evenemang.

– Om det inte är svårare och mer tidskrävande så klarar vi av en hel del, säger Maria Åberg, präst i Skillingaryds församling.

Kyrkoherde Klas Frisk Svensson tyckte kvartettens initiativ var bra.

– Kanske kan vi ha fler liknande andakter framöver för dem som tillhör riskgrupper och som exempelvis bor på Sörgården, avrundar Klas Frisk Svensson.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Svenska kyrkan arrangerade balkongandakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *