Nyheter

Svenska Retursystem bygger ny modern logistikanläggning

Nyheter Efterfrågan på livsmedelsbranschens cirkulära lådor och pallar fortsätter att öka. Svenska Retursystem möter efterfrågan och etablerar en logistikanläggning i Vaggeryd och skapar samtidigt nya arbetstillfällen i kommunen.

Skissbild från pressmeddelande

Svenska Retursystem har i dagarna skrivit kontrakt på att bygga en ny logistikanläggning för tvätt, lagning och kontroll av livsmedelsbranschens lastbärare i Vaggeryds kommun. Planen är att den ska vara i drift redan under 2024.

– Vi är oerhört stolta och glada över vår nya anläggning som möjliggör en fortsatt hållbar tillväxt för Svenska Retursystem och för våra kunder. Placeringen i Vaggeryd är noga utvald, eftersom det är en viktig logistisk knutpunkt som säkrar att vi transporterar våra pallar och lådor så korta sträckor som möjligt, säger Hans Byström, inköpschef på Svenska Retursystem.

Anläggningen har en kapacitet att tvätta 70 miljoner lådor och 4 miljoner pallar per år och följer Svenska Retursystems höga standard vad gäller hållbarhet för bland annat energieffektivitet och cirkulära flöden av vatten. Byggnaden uppförs enligt hållbarhetscertifieringen Miljöbyggnad Silver. En av Skandinaviens största solcellsanläggning tar plats på taket med en beräknad årsproduktion på 3,7 GWh.

Etableringen innebär cirka 55 nya arbetstillfällen till hållbarhetssektorn i Vaggeryds kommun.

– Hållbarhetsfrågan ligger oss varmt om hjärtat i Vaggeryds kommun, därför är vi extra glada över att välkomna Svenska Retursystem hit. Vi hoppas också att detta kan inspirera andra företag att tänka mer cirkulärt, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun.

Fakta:

  • SRS tar över den nybyggda anläggningen Q2 2023 och anläggningen ska vara i drift 2024
  • Den totala ytan blir drygt 30.000 kvm
  • En av Skandinaviens största solcellsanläggning på taket
  • Företaget Infrahubs som är specialiserade inom lager och logistik kommer att uppföra byggnaden. De har i sin tur anlitat YLAB som totalentreprenör för projektet.
  • Cirka 55 nya arbetstillfällen på anläggningen

Pressmeddelande från Svenska Retursystem

Taggar

Dela


5 reaktioner på Svenska Retursystem bygger ny modern logistikanläggning

När det händer något i kommunen vare det sig handlar om bygg, renovera med mera så handlar det bara om Vaggeryd. Varje gång man kollar i Skillingaryd.nu så handlar det om bara Vaggeryd.

Undrar det samma
Verkar som allt är Vaggeryd
Andra ortnamn skrivs inte när det kommer från Vaggeryds kommun

Om jag får gissa tror jag det är på Stigamos industri område 🤔 . I så fall i norra delen av Vaggeryds kommun. För vet att Infrahubs köpt mark där och att även Ylab är där och bygger i nuläget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *