Nyheter

Swedese: Renovering ger älskad Lamino längre liv

Nyheter Under förra året renoverades närmare tusen Laminofåtöljer och i lördags startades årets kampanj där konsumenterna fick lämna sina fåtöljer för bedömning. 

Pressbild

Kanske är Laminofåtöljen ett arvegods som behöver renoveras? Swedese i Vaggeryd tar till vara på hantverkarkunskapen som finns och det har, minst sagt, blivit populärt att lämna in sin fåtölj för att få den bedömd och renoverad i originalfabriken. 

Linus Davidsson, affärsområdeschef vid Swedese:
Vi har ett affärsområde som heter Repair och vi gör lite mer och förespråkar att ta hand om fåtöljerna. Vi körde förra året en kampanj där vi renoverar våra fåtöljer. Det är modernt att renovera och bra för både kunden, Swedese och vår planet. Förra året gjordes tusen renoveringar av Lamino och vi inser att vi bara har skrapat på ytan… 

– Förra helgen hade vi årets första kampanj och vi tog emot 22 fåtöljer i Vaggeryd. Många har ärvt fåtöljen, den kanske har varit ställd på vinden eller i källaren och man har funderat på om man skulle ta tag i det. Första versionen av Lamino tillverkades 1956 och sedan dess har det varit ett ständigt jämnt flöde i produktionen. 

– På mestadels av de fåtöljer som kommer in är fårskinnet trasigt och behöver bytas ut, men det finns också andra ”reservdelar”: vi renoverar fåtöljer med nya detaljer eller behöver ny lack. I samma veva i lördags hade vi en utförsäljning som lockade 300 personer och det var inte Vaggeryd med omnejd utan man hade haft en längre resa… Jag tror att vi kommer att prata om en designdestination. Hantverket och kunskapen vi har lyfter vi upp och det är kul att sätta Vaggeryd på kartan. Det är en tid för omställning och vi behöver ta hand om materialet på ett bättre sätt. Fåtöljerna som är från 50-, 60- och 70-talet går vidare till nästa generation. Kunderna pratar gott om oss när man köpte en fåtölj på 60-talet och kan komma till originalfabriken och få densamma renoverad. Jag tror att generellt sätt i världen måste vi knyta an till vissa saker. 

Lamino formgavs av Swedeses grundare Yngve Ekström och lanserades 1956, efter flera års utvecklingsarbete. Med Lamino skapade Yngve en älskad klassiker och den första riktigt stora succén för företaget. Hans uttalade ambition var att skapa möbler som skulle överleva tillfälliga trender och designnycker. Laminos bekvämlighet och nätta elegans är typisk för Yngve Ekströms formgivning. Dess skiktlimmade böjträ har varit en av grundpelarna i Swedeses tillverkning ända sedan starten.
Det man älskar det vårdar man.
Att renovera hos en Swedese-certifierad tapetserare är ett sätt att garantera att din Lamino håller samma höga kvalitet även när den placerats hemma hos ditt barnbarn, många år från nu.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *