Nyheter

Ta med dig kundkorgen i plast hem…

Nyheter – En riktig braksuccé, säger Henrik Grahn som är butikschef vid ICA i Fosheda om att man börjat sälja plastkorgar som kunden tar med till och från valfri butik. Även på andra platser som ICA i Vaggeryd sker något liknande.

Henrik Grahn och Peter Johansson vid ICA i Forsheda blir lätt av med de gröna plastkorgarna. Privatbild

– I förra veckan tog vi hem en omgång av 220 korgar och dessa består av 30 procent återvunnen plast från havet och tillverkas i Gislaved, berättar Henrik Grahn.

Det här spred sig bland köpsugna och den här veckan kommer leverans två, som även den ser ut att bli slutsåld på ett kick.

• Min korg
På korgen står det ”min korg” och man använder den som en vanlig korg med skillnad att man efter kassan packar varorna i den och tar med den hem.

– Tanken är att minska plasten i våra butiker och det är ett bra alternativ, säger Henrik.

ICA-handlaren Peter Johansson i Forsheda ser givetvis också det här som något positivt.

• Tygkassar och papperspåsar
I dagsläget går det åt många platskassar men när de kostar mer förväntas många fler gå över till tygkassar och för den som ska handla lite mer kan kan plastkorgen vara ännu lite bättre.

Det kan även bli aktuellt att använda miljövänliga papperspåsar när man exempelvis handlar varor i lösvikt. Målet är att de ska kunna användas när man komposterar matavfall. En del butiker har redan börjat med någon sådan variant.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Ta med dig kundkorgen i plast hem…

Nu fattar jag inget 5 eller 7 kronor för plastkassar är för dyrt men köpa en korg för som en skrev för 100 kronor det går bra. Är inte problemet kvar det används för mycket plast, ingen eller få använder påsen flera gånger.

Man kan också beställa hem körningen för att slippa kassarna, tänk så miljövänligt det skulle vara.

Det finns ett annat alternativ köpa de stora kassarna i stark plast som man viker ihop de håller i flera år Lägger dom i bilen så de säkert är med

Säkert jättebra i storstäderna där folk småhandlar, men vi som bor på landsbygden och veckohandlar och fyller en vagn 🛒…
För oss är det enda alternativet tygkassar då plastkassarna är så sköra numera att dom inte ens håller till och från bilen…
Vi har några äldre plastkassar däremot som tåls att användas igen och igen som nödkasse i handväskan…

Annars använder vi tygkassar, tyvärr kommer dom nyaste tygkassarna vi köpte i höstas inte att hålla speciellt länge då tyget i dom är så skört att dom inte ens gick att laga när en söm gick upp…
Dom gamla tygkassarna som är i åldern 3 till 20+ år håller både att laga, ifall en söm sprack, och tvätta, när dom blir smutsiga….

Så små plastkorgar är nog inte något för oss som bor på landsbygden iallafall…

Köp plastkassat på Tingstad samma som ica säljer fast utan tryck. 305 kr för 500 st. 60 öre per kasse 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *