Nyheter

Tackar politikerna

Nyheter VK Park Boarp Ideella förening har skrivit till politikerna i kommunen om vindbruksplanen och vi presenterar texten där man tackar politikerna:

Visst finns det saker att kommentera, men som ni alla vet så är det alltid enklare att kritisera och såga sönder än att bygga och försvara.
I stora drag så känns det som att Vaggeryds politiker och tjänstemän tagit till sig av de senaste rönen och även fått klart för sig att det bor en hel del människor utspridda på vår landsbygd.
Det är helt enkelt inte så lämpligt med vindkraft i form av stora parker i vår kommun.

Det är också lätt att se varför man valt just 4 x totalhöjden, för hade man bara ökat till x 5, ja då hade det ju inte blivit mycket kvar att diskutera.
Notera bara att detta inte ens är hälften av vad fler och fler anser vara ett någorlunda säkert avstånd.

Att ni också lyssnat in de senaste rönen som påvisats i två oberoende långtidsmätningar är bra, Båda dessa har kommit fram till att ljud ifrån vindkraftverk varierar ganska kraftigt, och att avsaknaden av marginaler på 40 decibelnivån gör att man bör sänka värdet till just 35 decibel.

Bra att ni också tar fasta på att det gäller att belysa problemen för varje enskilt verk, för skillnaden är stor vad gäller förhållande till väderstreck, höjdskillnader och terräng-

Bra att ni också kräver riktiga fotomontage för varje enskilt verk, för de montagen som togs fram för Eolus VK Park Boarp var faktiskt rena skämtet.

Så, tack för gott jobb.

Styrelsen
VK Park Boarp Ideella förening
genom ordförande Ken Frick

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *