Nyheter

Tacksägelseafton i Hagshult

Nyheter I lördags kväll var det tacksägelsegudtjänst i Hagshults kyrka med efterföljande fika och auktion.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

I en fint smyckad kyrka, förrättade komminister Maria Åberg gudtjänsten. Kören under ledning av Anna-Karin Danielsson sjöng stämningsfulla sånger. Allt handlade om tacksamhet, att säga tack till vår skapare och tack till våra medmänniskor. Maria gav ett särskilt tack de hängivna män, som ringer i kyrkklockorna i Hagshult då helgsmål inträder. För de som inte vet, så är det ett tungt arbete att ringa i kyrkklockorna i Hagshult. Det sker manuellt, med att man trampar igång klockorna med fotarbete. Det ska även vara rätt rytm mellan stora och lilla klockan.

Efter gudstjänsten så riktades stegen mot ett dukat fikabord m olika slags äppelkakor. Inbjuden talare var Thomas Hjelm chef för ”Hela människan” i Värnamo. Han berättade vad de på Hela människan uträttade för de mindre bemedlade i samhället. Vi lyssnare greps av allvaret i Thomas tal.
Vår andra gäst Tommy Berntsson är för kvällen auktionsropare. Tommy är van vid att få fart på försäljning av alster. Han har en humor, som får alla på gott köphumör. Vid ett fyllt bord av alster, mest hemodlade grönsaker, så inbringade kvällens auktion 4950kr Vi tackar alla dem som så frikostigt bjöd över varandra under glädje och skratt. Hela kvällens behållning skänktes till ”Hela Människan”, Värnamo.

Text och bild Margareta Svensson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *