Nyheter

Tacksägelsedagen i Hagshults kyrka

Nyheter I söndags var det skördegudstjänst i Hagshults kyrka där kören under ledning av kantor Rebecka Säll sjöng stämningsfulla höstsånger.

Präst var Cristina Virdung som predikade om dagens tema tacksamhet, att vi blir lyckliga när vi känner tacksamhet för stort som smått. Dagen till ära var kyrkan smyckad med höstens sista blommor och skördealster. I församlingshemmet som också var smyckat, bjöds det på kaffe med hembakade, olika sorters äppelkakor.

Därefter stod Bernt Emanuelsson beredd att starta höstauktionen där inte mindre än 51 altster skulle auktioneras ut. Men Bernt är snabb med klubban och på cirka en timme var alla ute hos lyckliga köpare. Som sekreterare för dagen var Monica Isaksson och hon kunde meddela att alsterna inbringade inte mindre än 6600 kronor som idégruppen fördelar till olika hjälporganisationer.

Ett varmt tack till alla som så generöst skänkt dessa fina alster och de som så hjärtligt bjöd på dem. Som Cristina Virdung sa i sin predikan tacksamhet till alla som odlat, skördat, skänkt och köpt.

Text och bild: Margareta Svensson

  [1/9]

  [2/9]

  [3/9]

  [4/9]

  [5/9]

  [6/9]

  [7/9]

  [8/9]

  [9/9]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *