Nyheter

Tågproblem i hela landet

Nyheter Ett tekniskt fel hos Trafikverket orsakar förseningar och felaktiga skyltningar i tågtrafiken i hela landet, rapporterar Sveriges Radio.

Ett tekniskt fel hos Trafikverket orsakar förseningar och felaktiga skyltningar i tågtrafiken i hela landet. Genrebild: David Alin

Enligt Trafikverket pågår felsökning, men det finns ingen prognos för när problemet är åtgärdat. Resenärer uppmanas vara uppmärksamma på tågens destinationsskyltar.

Leila Fogelholm, presskommunikatör på SJ, bekräftar att SJ i nuläget upplever problem med felaktiga skyltningar. Felet orsakar även att tågförarna inte kan plocka ut körordrar, men för det har SJ ett nödsystem, säger Leila Fogelholm.

Även tågtrafiken i Stockholm har drabbats, säger Andreas Strömberg, presstalesperson på SL.

– Trafikverket har ett IT-system som gick ner vid klockan 05. För att tågen ska kunna åka krävs att man gör manuella avgångar. Enstaka tåg är upp till 40 minuter försenade, säger han.

I Skåne berörs sträckorna Simrishamn/Tomelilla och Kristianstad/Hässleholm.

– Det är möjligt att det blir fel, men det vet vi inte ännu. Man arbetar för fullt med att få tillbaka sina system. Vi har än så länge bara ställt in ett fåtal avgångar säger, Deniz Lapovski, trafikinformatör på Skånetrafiken, till Sydsvenskan.

Det är ännu oklart hur Jönköpings län berörs, men felsökning pågår och prognos saknas just nu.

Taggar

Dela


1 reaktion på Tågproblem i hela landet

Och politikerna vill att vi ska åka tåg. Men det är ju ständiga problem med tågen/järnvägen. Och vem vill chansa på om tåget kommer eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *