Nyheter

Tågtrafiken avstängd i ett dygn efter olycka

Nyheter Tågtrafiken på sträckan Jönköping-Halmstad är sedan natten mellan tisdag och onsdag avstängd. Detta på grund av urspårning vid Båramo i Skillingaryd. Texten uppdaterad

Precis intill överfarten till Båramo industriområde har urspårningen skett i natt. Foto: Sara Mejving  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Genrebild David Alin

Det är Trafikverket som meddelar att någon form av olycka ska ha inträffat på tågsträckan mellan Vaggeryd och Skillingaryd. På Länstrafikens hemsida så refererar man till en urspårning.

Det är ännu oklart när trafiken kan tänkas igång igen, men den beräknas återupptas imorgon, torsdagen 12 januari.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:
Halmstad C, Sannarp, Oskarström, Torup, Kinnared, Landeryd, Smålandsstenar, Reftele, Bredaryd, Forsheda, Värnamo, Klevshult, Skillingaryd, Vaggeryd, Månsarp, Taberg, Norrahammar, Hovslätt, Rocksjön, Jönköping C, Hok, Malmbäck, Nässjö C.

Uppdaterad text; Det var strax efter klockan 03 i natt som olyckan strax söder om Båramoterminalen inträffade. En godsvagn spårade ur och under hela onsdagen kommer persontågstrafiken på sträckan ersättas av buss. Ingen person har skadats under nattens händelse. 

Under morgonen arbetar man med att lyfta upp godsvagnen från rälsen. Olyckan med urspårningen har skett precis under bron vid Båramo i Skillingaryd.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Tågtrafiken avstängd i ett dygn efter olycka

Så går det när man tar lägsta bud på upphandlingen och erfaren växlingspersonal byts ut. Ny upphandling sedan årsskiftet och inte många dagar som det höll. Det var den ”besparingen”.

Vill minnas att föregående tågoperatör spårade ur vid Stödstorp för några månader sedan. Samt även spårade ur på samma ställe under bron i Skillingaryd för ett halvår sedan.

Varför spårar tågen ur? Det var väl inte länge sedan sist? Handlar det om bristande underhåll av banan? Handlar det om vagnarna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *