Nyheter

Tallnäs guidar turister

Nyheter Elva fasta "infopoints" är under uppbyggnad och en av dessa finns hos Jenny Johansson vid natursköna Tallnäs utanför Skillingaryd

Lite äldre och enklare guidning finns ute på Tallnäs  [1/5]

Besökskartan - var hittar du ditt smultronställe?  [2/5]

  [3/5]

Jenny Johansson hjälper till att hitta besöksmålen  [4/5]

  [5/5]

Informationsbladen börjar komma på plats och de utvalda nya turistansvariga har genomgått webbaserad utbildning för att guida turisterna till våra smultronställe. Vid stiftsgården Tallnäs utanför Skillingaryd finns en av kommunens elva platser.

För att bli en fast informationspunkt fick man anmäla sitt intresse till kommunen och Alija Bucuk och Simone Kamm fanns på plats hos Jenny på Tallnäs när informationsbladen fylldes på i turisthörnan intill receptionen på stiftsgården.

– Det är ett testår där vi har elva fasta platser, geografiskt spridda, i kommunen och en mobil enhet som ska förse turisterna med information. I den mobila enheten är två sommarjobbare som besöker platser där det är mycket folk. Centrumdelar, badplatser och så vidare. I år blev det lite annorlunda och utländska turister uteblir, men vi hoppas att landets turister hittar våra smultronställe vi har i vår kommun. Vi vill gärna att våra kommuninvånare får vägledning och hjälp att upptäcka vad som finns i närheten, menar Alija Bucuk, kommunikatör på kommunen.

För att få bli kommunens nya guider krävs utbildning. Den har i år varit webbaserad och är olika delar. Men snart hoppas Jenny på Tallnäs att man kan samla alla till ett fysiskt möte där man tipsar varandra och en uppdatering ska genomföras av både material och personal.

– Vi har tidigare haft besök av många tyska turister här hos på Tallnäs under sommarhalvåret. I år hoppas vi att kunna hjälpa svenska turister, både från andra delar men såklart även från vår kommun. Ofta ligger smultronställen för nära så man inte har upptäckt dessa ännu, det vill jag vara med och ändra på. Det här kommer bli fantastiskt roligt, säger Jenny som gärna tipsar om den fina naturen, Miliseum och fika på Tina & Översten samt de fina badplatserna som finns.

– Tillsammans kommer vi att bygga upp det här under året, det kommer att bli spännande att följa, avrundar Alija som tillsammans med Simone ser till att turisthyllan på Tallnäs fylls med besökskartor och broschyrer.

Fotnot: Det engelska ordet infopoint betyder att det är en bemannad turistserviceplats.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *