Nyheter

Tallnäs öppnar lunchserveringen

Nyheter Efter en annorlunda vår och sommar startar Stiftgården Tallnäs utanför Skillingaryd åter igång sin verksamhet efter semestern. 

Arkivbild: Stiftsgården Tallnäs

Efter en hektisk och stressfylld vår med snabba beslut och stor omställning, följt av en sommar med få gäster börjar Tallnäs nu återgå till normalläge.

– Det har varit ett jätte jobb från ledningen, som verkligen ställt upp för att lösa situationen som varit, berättar Jerry Karlsson. 

– Det var stressande att gå hemma och veta att det finns saker att göra, menar Jerry som liksom de övriga varit permitterad. Det var en lösning för stunden men jag hade nästan hellre haft 90% lön men fått jobba. Det slog lite fel för oss; en verksamhetsindustri har inget att göra när ordrar inte kommer in och tjänar på att permittera, men vi med fastigheter att sköta har alltid mycket att göra vilket ofta är lättare att göra det när det är tomt. 

På måndag vecka 34 har man laddat upp inför dagens lunch som åter går att inta på gården efter att serveringen haft semesterstängt. Dessutom planeras höstens aktiviteter för fullt.

– Det ser bra ut, vi har konfirmandgrupper som börjar komma igång igen nu efter sommaren och denna vecka håller vi på att planera hösten. 

Jerry uppger att läget har normaliserats men att det inte är tillbaka på normala bokningsnivåer. På vardagarna finns en hel del lediga tider för tillexempel konferens men det börjar bli lite mer bokningar under helgtid. Och Jerry ser hoppfullt på hösten;

– Restriktionerna börjar lätta något och så länge folkhälsomyndigheten inte ändrar rekommendationerna hoppas vi på mer bokningar och aktiviteter i höst, avslutar han.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *