Nyheter

Tallnäs sjuder av liv och rörelse

Nyheter Det är veckan efter midsommar och den nya föreståndaren på Tallnäs jobbar in sig

Välkommen till Tallnäs

För två månader sedan började Madeleine Karlsson från Hok sitt nya jobb som föreståndare för den ekonomiska föreningen som driver verksamheten på stiftsgården Tallnäs utanför Skillingaryd. Det är ett stort antal bollar i luften och framtiden ser ljus ut. Nu under sommaren går verksamheten för högtryck med ungdomsverksamhet, läger och även ren hotellverksamhet.

– Vi är ju ett tiotal anställda på helårsbasis och nu har vi lyckats med konststycket att locka en kock till oss som kommer att börja snart, säger Madde som hon kallar sig. Det känns tryggt att vi har vårt samarbete med Tofthagaskolan som ger oss en grundtrygghet fortsätter hon.

– Vi har avtal med skolan om att leverera maten till skolan och det handlar om drygt 120 portioner dagligen, säger Madde vidare och menar att det skapar långsiktighet.

Just nu förbereder man för två lägerveckor i samverkan med Växjö stift och det är först en vecka kallad gemenskapsveckan som vänder sig till lite äldre deltagare och sedan kommer en vecka kallad sommarskoj som vänder sig till ensamstående med barn.

De får möjlighet att komma ut och uppleva småländsk natur med närhet till vatten och de olika aktiviteter erbjuds. Det kan handla om att fiska, spela innebandy, bada bastu eller bara att koppla av från vardagen.

Nytt för i år är att de anslutit sig till booking.com som är en hotellbokningstjänst på internet.Det har redan givit lite resultat med bokningar från såväl Sverige som Tyskland och Nederländerna. Det är ett koncept som de ska jobba vidare med för att få ytterligare något ben att stå på. Det handlar om att bli mera aktiv i marknadsföringen, framförallt via sociala medier.

De ser positivt på framtiden nu när styrelsen för stiftsgården gör stora satsningar på anläggningen, som vi skrivit om tidigare, som innebär att man kan bredda sig och få flera konferensgäster under hösten och vintern när beläggningen inte är så hög.

Utöver detta erbjuder man möjlighet för att fira bröllop eller andra högtidsdagar med både boende och mat om så önskas. Man arbetar också med catering, men ibland är det så mycket på gång att de tvingas tacka nej, vilket de naturligtvis inte vill.

– Jag ser ingen gräns för våra möjligheter, avslutar Madeleine Karlsson och ser framtiden an med tillförsikt och optimism.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *