Nyheter

Tallnäs storsatsar

Nyheter Stiftelsen Växjö Stiftsgård Tallnäs fortsätter att utveckla gården - både för funktionshindrade och för miljön

Arkivfoto från hantverksmässan på Tallnäs

Projektering pågår just nu för att bygga om Pilagården, där den idag används som lägergård med 87 sängplatser.

– Idag är Pilagården ej anpassad för personer med funktionshinder. Vi har inlett ett samarbete med funktionshinderomsorgen i Jönköpings län så att vi kan anpassa så även personer med funktionshinder kan utnyttja vårt vackra Tallnäs, säger Lars Stråth.

En projektgrupp är bildad med representanter från Stiftet, Svenska kyrkans unga, Funktionshinderomsorgen, personal, arkitekt samt representanter från den ekonomiska föreningen som hyr gården av Stiftelsen.

– Vi har även goda kontakter med allmänna arvsfonden och EU för att få hjälp med finansieringen. Totala kostnaden för renoveringen beräknas uppgå till 8 miljoner och vi räknar med bidrag från olika håll med närmare 5 miljoner. Vår målsättning är att renoveringen ska påbörjas efter årsskiftet, berättar Lars Stråth som är ordförande.

Miljöarbetet fortsätter på stiftsgården där den totalrenoverade sporthallen får ledbelysning i slutet av oktober.

– Vår solkraftsanläggning är i full drift och producerar sedan juli månad solenergi. Vi kommer också att montera laddstolpar på området. Vi kan göra mycket på Tallnäs tack vare de bidrag vi får från olika myndigheter och stiftelser, avrundar Lars.

Taggar

Dela


1 reaktion på Tallnäs storsatsar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *