Nyheter

Tallnäs har varit stängt i månader: ”Vi längtar efter våra gäster”

Nyheter En tuff period har Jenny Johansson och hennes arbetskamrater i Tallnäs ekonomiska förening haft under året. Med starten av ”Valborgskassen” ser föreningen en ljusning i vår.

"Vi längtar så mycket efter våra gäster" hälsar Jenny

Stiftet äger byggnaderna och den ekonomiska föreningen sköter det övriga. Pandemin har gjort att de nio anställda bara kunnat jobba 20 procent under årets första månader. Vi har träffat Jenny Johansson, som snart kan börja ta emot gäster igen.

– Det har varit ett hårt slag för oss och omställningsstödet samt ersättningen för korttidspermitteringen vi har haft under förra våren har inte anlänt än. Vi har varit permitterade på 80 procent av vår tjänstgöringsgrad allesammans. Vi serverade dagens lunch fram till mitten av december och vid jul hade vi catering, men därefter har det varit väldigt tomt här ute. Det vi gjort i år är att servera skolmaten till Tofthagaskolan, 140 måltider, varje dag. Vi har haft några minnesstunder här, då med 20 personer. Inget har varit som tidigare, börjar Jenny berätta och säger att föreningen har fått låna en del pengar från församlingarna som köpt andelar i föreningen, samt hoppas på att det statliga stödet snart anländer.

Själva uthyrningen av rum har också legat på is, förutom några arbetare i bygden som behövt sovplats.

– Vi kunde inte ana att det här skulle hålla i sig så länge, menar Jenny och sneglar ut över stiftsgården som så här års brukar vara livlig med barn och unga som har sina konfirmationsläger.

– Men nu kör vi igång. Vi börjar med vår grillkasse ”Valborgskassen” som man kan boka här senast torsdag med avhämtning under valborgsmässoaftons eftermiddag. Hämtkassarna är populära, så att vi hoppas att många stöttar det lokala utbudet även i år. Vi hade hämtpizzakvällar i höstas och det kommer vi att försöka ordna i maj månad. Som det ser ut nu har vi några läger inbokade i maj och juni, men restriktionerna är olika för kyrka till kyrka, så vi garanteras inte utan det kan komma att avbokas, berättar Jenny.

– Vi saknar våra gäster något oerhört, här ute ska det vara liv och rörelse och fullt med ungdomar. Vi saknar det verkligen, men förhoppningsvis blir det mer ”som vanligt” till hösten. Vi får då hoppas att vi får behålla bokningarna som är gjorda: konfirmationsläger, kyrkans äldreveckor, stora hundtävlingar och flera bröllopsfester. Första veckan i maj har vi faktiskt alla våra 134 bäddar bokade då den stora militärövningen är i bygden, avrundar Jenny Johansson.

Fotnot: Vecka 18 öppnar Tallnäs för dagens lunch igen och under premiärveckan blir det ”grilltorsdag”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *