Nyheter

Talludden blir studentbostäder

Nyheter Talluddens lägenheter i Vaggeryd kommer att stå tomma efter sommaren. Nu finns förslaget på att använda dessa till studentboende.

Arkivfoto; Talludden i Vaggeryd

Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde förra veckan togs frågan upp angående Talluddens framtid.

– Talluddens lägenheter kommer att stå tomma efter sommaren. Det är 16 lägenheter som använts till ensamkommande. Vi har förslag på att göra om dessa lägenheter till studentbostäder för de elever som går i Jönköping, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Helt otänkbart. Vi ska gräva där vi står och det är inte det vi skattebetalare har betalat för att Jönköpingselever ska hyra studentboende i vår kommun. Dags att ta hand om våra egna invånare och framför allt våra äldre, säger Lennart ”Charlie” Karlsson som svar på arbetsutskottets förslag om att Talluddens lägenheter ska bli studentboende.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Talludden blir studentbostäder

Tycker att det är en alldeles utmärkt idé med studentboende. Vårt näringsliv har ju oerhört svårt att hitta kompetens så jag välkomnar alla studenter som vill bo i Vaggeryd. Det är perfekt kombo att bo i Vgd, plugga i Jkp o göra förslagsvis praktik hos våra företag.

du har rätt i det Lennarft *charlie* Karlsson,, komunikationen mellan orterna är så pass bra, och ja dags att tänka på våra Äldre som Byggt upp våran kommun från början, dem äldre är ju absolut värda ett bra liv och boende

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *