Nyheter

Tältet reste sig mot skyn…

Nyheter I går kväll var det febril aktivitet intill fotbollsplanen i Klevshult. Inför kommande tältmöte hade församlingarna nu samlats för att resa det stora tältet som kan rymma 175 personer

Isak 4 år hjälpte till med repet  [1/25]

Irene, Irene och Berit var glada torkardamer idag  [2/25]

  [3/25]

  [4/25]

  [5/25]

Roland Clewåker fanns på plats och hjälpte till  [6/25]

  [7/25]

  [8/25]

  [9/25]

  [10/25]

Förbereder...  [11/25]

  [12/25]

Isak och Lucas hjälper till  [13/25]

Med rätt keps så går allting lättare  [14/25]

En hel lastbil med tältdetaljer  [15/25]

Någonstans därunder är det febril aktivitet  [16/25]

  [17/25]

  [18/25]

  [19/25]

  [20/25]

Karl-Erik Nilsson har varit pastor i Klevshult och kommer att inleda tältmötet  [21/25]

Vilopaus och ser över så grabbarna sköter sig under tältet  [22/25]

Snart är tältet uppe  [23/25]

  [24/25]

Precis vid infarten till Klevshult kommer tältmöten arrangeras kommande vecka  [25/25]

När Skillingaryd.nu kom till Klevshult var tältpinnarna utlagda för att sättas upp och en mängd stol, bänkar och bord rengjordes. Ett 30-tal pingst- och alliansmedlemmar ställde upp under tisdagskvällen för att göra klart inför årets tältmötespremiär.

Gamla som unga hjälpte till och yngst i skaran var Isak 4 år och Lucas 2 år. Pojkarna var med sin pappa på platsen och visst syntes det att de visste hur man skulle göra med repen till tältet.

Det är drygt 11 år sedan pingst- och alliansförsamlingen startade tältmötet gemensamt. Imorgon, torsdag, startar mötet och körs dagligen till söndag. Vilodag måndag och från tisdag till söndag nästa vecka är det dags igen. Förkunnare, fika, stickcafé, våfflor… ja här finns det mesta.

– Varför ska varje församling göra eget möte, det är bättre att man samlas gemensamt och gör veckan tillsammans, säger Börje Gustavsson.

Torka av alla bord, stolar och bänkar gjorde Berit Åkerhag, Irene Svensson och Irene Hjelm under kvällen men när tältmötet har börjat bakar de till kaffet som serveras och är även med och sjunger.

– Ja, fika måste vi ha alla kvällar, intygar Berit.

Första gästtalaren på torsdag kväll kom på en snabbvisit och hade tänkt sig få lite kaffe och se till att arbetet flöt på för medlemmarna. Det är Karl-Erik Nilsson som numera bor i Forserum. Han känner till bygden och medlemmarna väl, då han har jobbat som pastor i Klevshult.

– Nu är jag pensionär, även om jag slutade 2009 har jag många uppdrag i både pingsförsamlingen och frälsningsarmén, säger Karl-Erik som var med under första tältmötet i Klevshult.

– Platsen här är riktigt bra, stor yta, lätt och hitta och parkeringar finns det gott om, avslutar Bengt Fält.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *