Nyheter

Tårtkalas när nya mötesplatsen invigdes

Tårtkalas när nya mötesplatsen invigdes

Nyheter Med pompa och ståt och massor av tårtor invigdes i dag en ny samlingsplats i Skillingaryd.

”Mötesplats Skillingaryd” blev namnet och det är efter flera års planering som mötesplatsen nu blev verklighet. Intresset för invigningen i Gamla Strömslunds på Smedjegatan var mycket stort. Närmare 150 personer kom för att medverka. Dessa fick bland annat lyssna till prästen Klas Svensson. Han poängterade att Mötesplats Skillingaryd är en plats för alla.
 

– Alla kan vi hamna i ett tufft läge. Man kan bli sjuk, arbetslös eller hamna i ett missbruk. Då är det viktigt att  det finns en mötesplats där man kan träffa andra människor och få träffa medmänniskor, sa Svensson. Han berättade att man sneglat på hur Hela Människan – LP Finnveden i Värnamo har arbetat med sin verksamhet.

– Vi har tagit åt oss en hel del av hur de arbetar, men inte allt, sa Klas Svensson. Verksamheten på Mötesplats Skillingaryd kommer att drivas mycket med hjälp av frivilliga arbetsinsatser.  Ett 20-tal personer har redan anmält intresse av att hjälpa till med verksamheten. Dessutom kommer präster, pastorer och diakoner att finnas tillgängliga i verksamheten. Allt detta under ledning av Ailice Åström  som ska leda verksamheten. Hon poängterade i sitt tal att verksamheten har kommit till mycket tack vare hjälp av sponsorer.– Vi har fått hjälp av företag, butiker och privatpersoner. – Utan deras hjälp hade vi inte kommit i gång med verksamheten, sa Frisk.

En som också tog till orda var nyutnämnda kommunalrådet Gert Jonsson.

Han fick också äran att tillsammans med Klas Svensson klippa av det blå-gula bandet och förklara Mötesplats Skillingaryd för officiellt invigt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *